Ενδυνάμωση συνεργασίας στη ναυτιλία συμφώνησαν Κύπρος - Ελλάδα

Ενδυνάμωση συνεργασίας στη ναυτιλία συμφώνησαν Κύπρος - Ελλάδα

Την προθυμία Κύπρου και Ελλάδας για ενδυνάμωση της ήδη στενής συνεργασίας τους εξέφρασαν σε πρόσφατη συνάντησή τους ο Υπουργός Ναυτιλίας και Θαλάσσιας Πολιτικής της Ελλάδας Ιωάννης Πλακιωτάκης και ο Πρόεδρος του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου Φίλιππος Φιλής και ο ΓΔ του επιμελητηρίου Θωμάς Καζάκος.

Διαβάστε όλες τις τοπικές ειδήσεις ΕΔΩ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της επίσκεψης στην Κύπρο για το Διεθνές Ναυτιλιακό Συνέδριο “Ναυτιλιακή Κύπρος 2019”, του κ. Πλακιωτάκη.
 
«Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα ναυτιλιακής πολιτικής που απασχολούν τις δυο χώρες, καθώς και οι οικονομικές και επιχειρηματικές σχέσεις Κύπρου – Ελλάδας στον τομέα της ναυτιλίας, δίνοντας έμφαση στις ευκαιρίες για περαιτέρω επιχειρηματική ανάπτυξη και τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας και την προάσπιση των ναυτιλιακών συμφερόντων των δύο χωρών», αναφέρεται.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας
 
Ταυτόχρονα δόθηκε η ευκαιρία στον πρόσφατα διορισθέντα Υπουργό, να ενημερωθεί για το μεγάλο εύρος και την σημαντική υποδομή της ναυτιλιακής βιομηχανίας στην Κύπρο.

Οι δυο πλευρές εξέφρασαν «την προθυμία τους για τη διατήρηση και ενδυνάμωση της ήδη στενής συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Ναυτιλίας Ελλάδος και της κυπριακής ναυτιλιακής βιομηχανίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ