Φόρουμ για οδική ασφάλεια στη Λευκωσία τη Δευτέρα

Φόρουμ για οδική ασφάλεια στη Λευκωσία τη Δευτέρα

Φόρουμ για οδική ασφάλεια στη Λευκωσία, με 3 Υπουργούς, Αστυνομία, εκπρόσωπο του ΠΟΥ, ακαδημαϊκούς και ερευνητές

Παρουσία τριών Υπουργών (Μεταφορών, Δικαιοσύνης και Παιδείας), εκπροσώπου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), του βοηθού αρχηγού Αστυνομίας, ακαδημαϊκών από το Κέντρο MUARC του Πανεπιστημίου Μonash Αυστραλίας, εκπροσώπων του κέντρου CERIDES του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου και άλλων εμπλεκομένων στο τομέα της οδικής ασφάλειας αρχίζει τη Δευτέρα στη Λευκωσία διήμερο Φόρουμ και εργαστήρια για ανταλλαγή καλών πρακτικών και απόψεων στο μέγα ζήτημα της αντιμετώπισης των τροχαίων ατυχημάτων.  To Φόρουμ οργανώνεται από την Υπάτη Αρμοστεία της Αυστραλίας σε συνεργασία με το κέντρο CERIDES.

Διαβάστε όλες τις τοπικές ειδήσεις ΕΔΩ
 
Toν περασμένο Μάιο το Ευρωπαϊκό Πανεπστήμιο και το Monash υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας το οποίο, μεταξύ άλλων, στόχο έχει να διευκολύνει τη συνεργασία CERIDES-MUARC σε διάφορα θέματα που απασχολούν την κοινωνία. Είχε επίσης διεξαχθεί συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για θέματα οδικής ασφάλειας στη διάρκεια της οποίας η καθηγήτρια Judith Charlton παρουσίασε την προσέγγιση Safe Systems και τη στρατηγική της πολιτείας της Βικτώριας στην Αυστραλία με την ονομασία «Towards Zero» για την αντιμετώπιση του προβλήματος της οδικής ασφάλειας.
 
Η καθηγήτρια Charlton ηγείται του Κέντρου MUARC που θεωρείται από τα ηγετικά κέντρα στον κόσμο στην παροχή λύσεων και στρατηγικών για μηδενικούς θανάτους και τραυματισμούς από οδικές συγκρούσεις.
 
Το Φόρουμ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπάτης Αρμοστείας της Αυστραλίας, διεξάγεται στα δεκάχρονα της συνεργασίας Αυστραλίας-Κύπρου σε θέματα οδικής ασφάλειας, τόσο σε επίπεδο κοινωνίας των πολιτών όσο και σε κυβερνητικό επίπεδο.
 
Το Φόρουμ θα ανοίξει το πρωί της Δευτέρας (14/10) ο Ύπατος Αρμοστής της Αυστραλίας και θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από τους Υπουργούς Μεταφορών, Δικαιοσύνης και Παιδείας, τον βοηθό αρχηγό Αστυνομίας Γεώργιο Φράγκο, το εκτελεστικό μέλος του ΔΣ του MUARC Εric Howard, τον εκπρόσωπο του ΠΟΥ Joseph Passmore, τον Πρύτανη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κώστα Γουλιάμο και τον Διευθυντή του Κέντρου CERIDES, Γεώργιο Μπούστρα.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας
 
 Θα ακολουθήσουν παρουσιάσεις για την κατάσταση της οδικής ασφάλειας στην Κύπρο και στατιστικές για τους θανάτους και τους τραυματισμούς σε οδικές συγκρούσεις και βέλτιστες πρακτικές για να πετύχουμε μηδενικούς θανάτους και τραυματισμούς με βάση στρατηγική που ήδη εφαρμόζεται στην Αυστραλία με τίτλο Vision Zero. Θα γίνουν επίσης συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης και εξειδικευμένα εργαστήρια.

Πηγή: ΚΥΠΕ