Υπόθεση ρατσισμού: Το βίντεο της ντροπής στον Εισαγγελέα

Υπόθεση ρατσισμού:  Το βίντεο της ντροπής στον Εισαγγελέα

Εντός της εβδομάδας ολοκληρώνεται ο ποινικός φάκελος

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Στο πλέον κρίσιμό της σημείο μπαίνει η υπόθεση με το ρατσιστικό βίντεο όπου τρεις Ελληνοκύπριες φέρονται να καθυβρίζουν με χυδαιότατο τρόπο Ρωσίδα. Τα γεγονότα διαδραματίστηκαν το Σάββατο 05 Οκτωβρίου στη Λάρνακα και εδώ και μια εβδομάδα το θέμα απασχολεί την κοινή γνώμη διεθνώς.
 
 
Όπως είμαστε σε θέση να πληροφορηθούμε, οι αστυνομικές έρευνες ολοκληρώθηκαν και εντός της εβδομάδας (δεν αποκλείεται αυτό να γίνει και σήμερα), η ανακριτική ομάδα του ΤΑΕ Λάρνακας θα παραδώσει τον αστυνομικό φάκελο στον Γενικό Εισαγγελέα ο οποίος θα λάβει τις τελικές του αποφάσεις.
 
Οι ανακριτές ενήργησαν σε τρεις πτυχές: Πρώτο: Στη λήψη καταθέσεων. Δεύτερο: Στην ανάλυση του επίμαχου βίντεο που ανέβασε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης η παραπονούμενη. Τρίτο: Στην εξέταση των κλειστών κυκλωμάτων της περιοχής.
 
Ο Γενικός Εισαγγελέας διεμήνυσε στο «Νewsbomb» ότι με τη σειρά του αναμένει το φάκελο χωρίς όμως να γνωρίζει πότε αυτό θα γίνει. Με τη μελέτη του φακέλου ο Γενικός ενδέχεται να ζητήσει όπως οι έρευνες συνεχιστούν και κατά τις επόμενες ημέρες εφόσον διαπιστώσει κενά.
 
Όπως πληροφορούμαστε, οι ανακριτές πέραν του ανακριτικού φακέλου, θα παραδοθεί και το βίντεο που έκανε το γύρο του Διαδικτύου.
 
 
Σε μια εξέλιξη, ο δικηγόρος των τριών Ελληνοκυπρίων γυναικών αναμένει τις εξελίξεις στην υπόθεση ώστε να αποφασίσουν τα επόμενά τους βήματα. Δεν αποκλείεται να κινήσει τις διαδικασίες νομικών μέτρων για παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Πάντως, η ολοκλήρωση των ερευνών θα φέρει την παρέμβαση της Επιτρόπου Προσωπικών Δεδομένων Ειρήνης Λοϊζίδου - Νικολαϊδου αφού αναμένει τη σειρά της.