Δόγμα Ελλάδας - Κύπρου στην Παιδεία με τεχνοκράτες

Δόγμα Ελλάδας - Κύπρου στην Παιδεία με τεχνοκράτες

Αποφάσεις σε συνάντηση Χαμπιαούρη - Κεραμέως

Τεχνοκράτες των Υπουργείων Παιδείας Κύπρου και Ελλάδας θα βάλουν κάτω τα προβλήματα που εγείρονται από ζητήματα που προκύπτουν για τους Κύπριους φοιτητές από την ενσωμάτωση των ΤΕΙ σε πανεπιστήμια, καθώς και τα θέματα που προκύπτουν από την αλλαγή του τρόπου εισδοχής φοιτητών σε κάποιες Μουσικές Σχολές των ΑΑΕΙ της Ελλάδας.
 
 
O Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, κ. Κώστας Χαμπιαούρης, συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019, στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στην Αθήνα, με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως, με την οποία είχε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση σε θέματα της αρμοδιότητάς τους. 
 
Ακόμα συμφωνήθηκε να υπάρχει τακτική επικοινωνία μεταξύ των δύο Υπουργείων για έγκαιρη ενημέρωση ενόψει αλλαγών σε θέματα Ανώτερης Εκπαίδευσης που προωθεί η Ελληνική Κυβέρνηση. Όσον αφορά στη Σχολική Εκπαίδευση, τονίστηκε η ανάγκη ενδυνάμωσης της συνεργασίας σε θέματα εκπαιδευτικής πολιτικής και υλοποίησης κοινών δράσεων σε καίρια ζητήματα,
 
παιδεια
 
 
Σημειώνεται ότι η συζήτηση που αφορά στα ζητήματα αναγνώρισης προγραμμάτων και τίτλων σπουδών, θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο συνάντησης που έχει οριστεί τον προσεχή μήνα, ανάμεσα στους Προέδρους του ΔΙΠΑΕ και του ΚΥΣΑΤΣ με τους ομολόγους τους στην Ελλάδα.
 
Ο κ. Χαμπιαούρης προσκάλεσε την κα Κεραμέως και τους Υφυπουργούς, την κα Σοφία Ζαχαράκη και τον κ. Βασίλη Διγαλάκη, να επισκεφθούν σύντομα την Κύπρο.