Το γκράφιτι Κύπριου καλλιτέχνη για την εισβολή της Τουρκίας (Φώτο)

Το γκράφιτι Κύπριου καλλιτέχνη για την εισβολή της Τουρκίας (Φώτο)

«Ο πόλεμος είναι έξω από την πόρτα μας»

Ο Κύπριος καλλιτέχνης Χρίστος Κακουλλή γνωστός ως CRS, προκειμένου να δείξει πως ο πόλεμος βρίσκεται έξω από την πόρτα μας, έκανε ένα γκράφιτι.

Διαβάστε επίσης: Τουρκία: Η Άγκυρα κατηγορεί τις κουρδικές δυνάμεις για παραβίαση της εκεχειρίας στη Συρία

Συγκεκριμένα αναφέρει, «79 χρόνια πέρασαν από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο που άφησε εκατομμύρια νεκρούς και έφερε την ανθρωπότητα στα όρια της εξόντωσης. Τότε κάποιοι σφύριζαν ανέμελα, δίχως να αναγνωρίζουν τον κίνδυνο που είχαν οι κινήσεις αυτές. Το μισοφέγγαρο έσπασε και φάνηκε η πραγματικότητα του φασισμού που έκρυβε από κάτω του και η Ευρώπη να μαζεύει τα κομμάτια για να δικαιολογεί κινήσεις σαν αυτές.»

Επίσης, πρόσθεσε πως ο κόσμος μας δεν αντέχει άλλο πόλεμο.

Χρησιμοποιώντας μερικά λόγια του Ινδού πολιτικού, ηγέτη του κινήματος της ανεξαρτησίας Τζαβαχαρλάλ Νεχρού, θέλει να μεταφέρει πως η ειρήνη στον κόσμο θα έρθει μόνο όταν οι αιτίες που προκαλούν τον πόλεμο κατανικηθούν.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

«Η ειρήνη θα έρθει μόνο τότε, όταν οι αιτίες που προκαλούν τον πόλεμο κατανικηθούν. Όσο θα διαρκεί η κυριαρχία μιας χώρας πάνω στην άλλη ή η εκμετάλλευση μιας τάξης από μια άλλη, αδιάκοπα θα γίνονται προσπάθειες για την ανατροπή της υπάρχουσας κατάστασης. Ποτέ η ειρήνη δεν μπορεί να 'ρθει απ' τον ιμπεριαλισμό και τον καπιταλισμό.» - Παντίτ Τζαβαρχαλάλ Νεχρού

Το γκράφιτι αυτό βρίσκεται 508 χιλιόμετρα από την Συρία και αν αυτό σας φαίνεται μακριά, αναλογιστείτε ότι η Ελλάδα είναι 1117 χιλιόμετρα μακριά, ο πόλεμος είναι έξω από την πόρτα μας.

news2