Παραιτήθηκε ο Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης λόγω μπούλινγκ από Χαμπιαούρη

Παραιτήθηκε ο Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης λόγω μπούλινγκ από Χαμπιαούρη

Ο υπ. Παιδείας απέδωσε ευθύνες στον Χρ. Χατζηαθανασίου για απόφαση επιστημονικής επιτροπής που αφορούσε παιδί με ειδικές ανάγκες

Του Στέλιου Ξιουρή

Οι  προβληματικές έως και τεταμένες σχέσεις του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας ΚΩΣΤΑ ΧΑΜΠΙΑΟΥΡΗ με επιτελείς του, προκαλούν αναταραχή στους επίσημους φορείς της παιδείας, με αποτέλεσμα ορισμένοι εξ αυτών να εκδηλώνουν την απαρέσκεια τους με διάφορους τρόπους, που μένουν τις πλείστες των περιπτώσεων μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Στην προκειμένη , όπως πληροφoρείται  η newsbomb μετά από αντιπαράθεση του Υπ. Παιδείας με τον Διευθυντή Δημοτικής Εκπαίδευσης ΧΡΗΣΤΟ ΧΑΤΖΗΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, η κατάσταση οδηγήθηκε στα άκρα , αφού αποτελούσε την σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ή αν προτιμάτε την κορυφή του παγόβουνου. Έτσι ο κ. Χατζηαθανασίου οδηγήθηκε στην παραίτηση, αφήνοντας ΤΕΡΑΣΤΙΟ κενό στην Διεύθυνση Δημοτικής του Υπ. Παιδείας , σε μια κρίσιμη περίοδο για τα σχολεία και εν γένει την παιδεία.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Στην παραίτηση του ο απερχόμενος Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης γράφει μεταξύ άλλων, αρκούντως χαρακτηριστικά αλλά και άκρως σημειολογικά, ότι φεύγει για « λόγους συνείδησης»

Αφορμή για την παραίτηση Χατζηαθανασίου, ήταν οι σφοδρές επικρίσεις που δέχθηκε  από τον Υπ. Παιδείας, για το θέμα που προέκυψε την περασμένη βδομάδα με συνοδό παιδιού σε σχολείο και τα σχετικά επικριτικά δημοσιεύματα.

Από πλευράς του ο κ. Χατζηαθανασίου για το σχετικό θέμα, παρέπεμψε στην ειδική  Επαρχιακή επιτροπή ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης ( ΕΕΕΑΕ)  που συστάθηκε στο Υπ. Παιδείας- και με πρωτοβουλία Χαμπιαούρη- και επιλαμβάνεται τέτοιων θεμάτων, η οποία γνωματεύει για κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Η ΕΕΕΑΕ που θεωρείται πρότυπο επιστημονικής επιτροπής αφού αποτελείται από Α Λειουργό εκπαίδευσης, εκπρόσωπο ανάλογης βαθμίδας εκπαίδευσης του Υπ. Παιδείας, εκπαιδευτικό ειδικής εκπαίδευσης, εκπαιδευτικό ψυχολόγο, κλινικό ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό κι λογοπαθολόγο, αποφάνθηκε στην προκειμένη και ο κ. Χατζηαθανασίου, ως όφειλε , αποδέχτηκε την εισήγηση της Επιτροπής.

Ωστόσο, ο κ. Χαμπιούρης ήταν έντονος στην συνάντηση που είχαν και απέδωσε σκοπιμότητες και αρκετά άλλα στον κ. Χατζηαθανασίου, ο οποίος και αποχώρησε προβληματισμένος από την συνάντηση, αφού η στάση του Υπουργού Παιδείας στην προκειμένη περίπτωση αποτελούσε συνέχεια προηγούμενων συμπεριφορών του για θέματα που αναφύονταν...

Διαβάστε όλες τις τοπικές ειδήσεις ΕΔΩ

Όσοι συνεργάστηκαν με τον απερχόμενο Διευθυντή Δημοτικής Εκπαίδευσης γνωρίζουν ότι πρόκειται περί ανθρώπου ήπιων- χαμηλών τόνων, που δεν του αρέσει η αυτοπροβολή, με καλλιτεχνική φλέβα , με αρκετά συγγράμματα που συνέταξε και εν γένει αποτελεί θετικό στοιχείο για την παιδεία του τόπου.

Από την πλευράς του ο Υπ. Παιδείας νοιώθοντας και την πίεση από την περιρρέουσα περί ανασχηματισμού προσπαθεί αφενός να παρουσιάσει έργο και αφετέρου να  μεταφέρει εικόνα άψογης λειτουργίας τόσο των εκπαιδευτηρίων όσο και  τομές στην  παιδεία… γενικότερα.

Οι προβληματικές σχέσεις που κάναμε αναφορά σε προηγούμενο ρεπορτάζ της newsbomb με στελέχη του Υπ. Παιδείας επιβεβαιώθηκαν , αφού στους διαδρόμους του Υπουργείου ακούγονται αρκετά…