Συνάντηση της Πρόεδρου Αλληλεγγύης με ΠΑΣΥΚΙ - Συζητήθηκε ΓεΣΥ και κρατικά νοσηλευτήρια

Συνάντηση της Πρόεδρου Αλληλεγγύης με ΠΑΣΥΚΙ - Συζητήθηκε ΓεΣΥ και κρατικά νοσηλευτήρια

«Θέλουμε να δοθούν κίνητρα για να προσελκύσουμε ικανούς γιατρούς, θέλουμε να βρούμε τη σωστή μέθοδο συνεργασίας με την ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου και τη συνεχή αναβάθμιση των γιατρών μας»

Θέματα που άπτονται των κρατικών νοσηλευτηρίων και του Γενικού Σχεδίου Υγείας (ΓεΣΥ), συζήτησαν, μεταξύ άλλων, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους και αντιπροσωπεία της ΠΑΣΥΚΙ.

Διαβάστε όλες τις τοπικές ειδήσεις ΕΔΩ
 
Σε δηλώσεις, ύστερα από σημερινή συνάντηση που έγινε στα κεντρικά Γραφεία του Κινήματος, η κ. Θεοχάρους είπε ότι η Αλληλεγγύη αντιλαμβάνεται απόλυτα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κυβερνητικοί ιατροί και είμαστε οι πρώτοι, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, όπως είπε, «που ζητήσαμε την μισθολογική αναβάθμιση τους και την παραχώρηση κινήτρων όπως την ηθική επιβράβευση, την συνεχή επιμόρφωση, τη δυνατότητα να εργάζονται κάτω από καλύτερους όρους ούτως ώστε αυτοί που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος της ιατρικής περίθαλψης στον τόπο μας να έχουν και τις ανάλογες απολαβές και να μην αισθάνονται ότι είναι αδικημένοι».
 
«Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή, βλέπουμε ότι και τα κρατικά νοσηλευτήρια φθίνουν και τα νοσηλευτήρια του ιδιωτικού τομέα δεν εντάσσονται στο ΓεΣΥ και αναρωτιόμαστε τι θα γίνει όταν θα καταρρεύσουν τα κρατικά νοσηλευτήρια», είπε η κ. Θεοχάρους, η οποία ευχήθηκε αυτό να μην γίνει.
 
Ανέφερε επίσης ότι η Αλληλεγγύη δεν θέλει σε καμιά περίπτωση να δει «τα κρατικά νοσηλευτήρια να γίνονται όργανα σε χέρια εμπόρων της υγείας» και πρόσθεσε πως «γι΄ αυτό το λόγο συμπαραστεκόμαστε στους γιατρούς του κρατικού τομέα».

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας
 
«Θέλουμε να δοθούν κίνητρα για να προσελκύσουμε ικανούς γιατρούς, θέλουμε να βρούμε τη σωστή μέθοδο συνεργασίας με την ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου και τη συνεχή αναβάθμιση των γιατρών μας», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «θέλουμε να τους κρατήσουμε στο δημόσιο γιατί χωρίς αυτούς δεν θα περπατήσει το σχέδιο υγείας».
 
Αναφορικά με το ΓεΣΥ, η κ. Θεοχάρους είπε ότι η Αλληλεγγύη από την αρχή τάχθηκε υπέρ του, θεωρώντας το ως ένα πολύ πρωτοποριακό και θεμελιακό μέτρο για τις ανάγκες του κυπριακού λαού και ως ένα μέσο κοινωνικής αλληλεγγύης.  
 
Ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ Σωτήρης Κούμας, αφού ευχαρίστησε την κ. Θεοχάρους και το Κίνημα Αλληλεγγύης που δέχθηκαν να συναντηθούν με την αντιπροσωπεία της ΠΑΣΥΚΙ, είπε ότι «τέθηκαν πολλές παράμετροι που αφορούν τη βιωσιμότητα των κρατικών νοσηλευτηρίων και τον τρόπο λειτουργίας» αλλά και «το θέμα της συνεργασίας των κρατικών νοσηλευτηρίων με την ιατρική σχολή» του Πανεπιστημίου Κύπρου καθώς και θέματα εκπαίδευσης των γιατρών.
 
«Θεωρούμε ότι υπάρχει κοινό έδαφος αφού είναι κοινός ο στόχος να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα, ο ρόλος και ο χαρακτήρας των κρατικών νοσηλευτηρίων ώστε η εξίσωση βιώσιμα κρατικά νοσηλευτήρια ισούται με βιώσιμο ΓεΣΥ» πρόσθεσε.
 
Ο κ. Κούμας είπε ότι «θα εργαστούμε ώστε να παραμείνουν βιώσιμα, να εκσυγχρονιστούν για το καλό του Κύπριου ασθενή».

Πηγή: ΚΥΠΕ