Υπόθεση Ουζόχο/Η απόφαση του Δικαστή για τον Γιάγκου

Υπόθεση Ουζόχο/Η απόφαση του Δικαστή για τον Γιάγκου

Η ποινή του πρώην Αντιπροέδρου της Ανόρθωσης

Έπεσε η αυλαία της πολύκροτης υπόθεσης Φράνσις Ουζόχο, με τον Δρ. Κυριακό Γιάγκου, πρώην αναπληρωτή πρόεδρο της Ανόρθωσης να ακούει την απόφαση του Δικαστή στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου, στον κ. Γιάγκου επιβλήθηκαν 4 μήνες φυλάκιση σε πέντε αδικήματα, με αναστολή.

-Ο Δικαστής στην απόφαση του, έλαβε υπόψη τη συνεργασία του κατηγορούμενου με την Αστυνομία, καθώς και ότι η καταδίκη του είναι λόγω της δικής του παραδοχής.
-Επίσης, δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός ότι προσέφερε από το 2004 αφιλοκερδώς της υπηρεσίες του. Πριν τον αγώνα Ανόρθωση-Απόλλων, τον εξέτασε και διαπίστωσε ότι δεν είχε οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας. Σημείωσε ότι, η καταδίκη του σε φυλάκιση θα έχει επιπτώσεις στην καριέρα του.
-Ο Δικαστής ανέφερε ακόμα ότι ο Γιάγκου δεν είχε πρόθεση να προκαλέσει ζημιά στον οποιοδήποτε. “Από τα δεδομένα λειτούργησε αυτόβουλα και παράνομα, χρησιμοποιώντας την θέση και τη ιδιότητα του ως μέλος της Ανόρθωσης. Ενήργησε μεθοδικά. Το περιστατικό ήταν μεμονωμένο” είπε χαρακτηριστικά.

***Η υπόθεση αφορούσε το πλαστό δελτίο υγείας του πρώην τερματοφύλακα της Ανόρθωσης Φρανσίς Ουζόχο (σ.σ τα στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν ήταν του Νίκολα Στεφανέλι).

kerkida.net