Συντριβή αεροσκάφους στα κατεχόμενα: Θα χρησιμοποιείτο σε γυρίσματα ταινίας

Συντριβή αεροσκάφους στα κατεχόμενα: Θα χρησιμοποιείτο σε γυρίσματα ταινίας

Ψάχνουν τα αίτια της τραγωδίας

Ειδική ομάδα τεχνικών από την Πολιτική Αεροπορία της Τουρκίας έφτασε το πρωί στα κατεχόμενα για να συνδράμει στην έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος χθες με την έκρηξη και πτώση μικρού εκπαιδευτικού αεροσκάφους κοντά στην πίστα του αεροδρομίου στο Λευκόνοικο που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους οι δύο έμπειροι πιλότοι.

Διαβάστε όλες τις τοπικές ειδήσεις ΕΔΩ

Οι 46χρονοι Σερκάν Οζτζεζαρλί και Χακαν Τσετίνκαγια ήταν, σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, έμπειροι πιλότοι και το συγκεκριμένο αεροπλάνο το είχαν φέρει στα κατεχόμενα από την Ιταλία, όπου είχαν εκπαιδευτεί στο συγκεκριμένο τύπο αεροπλάνου για δύο μήνες. Ο «πρόεδρος» της «ομοσπονδίας εναέριων αθλημάτων», Ζεκί Ζιγιά ανέφερε ότι το συγκεκριμένο αεροπλάνο ιταλικής κατασκευής, ICP Ventura τύπου ultralight, διθέσιο, επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες γυρισμάτων μιας τουρκικής ταινίας με τίτλο «Ο μέλλων γαμπρός».

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η ομάδα των ειδικών από την Γενική Διεύθυνση της Πολιτικής Αεροπορίας της Τουρκίας που άρχισε από το πρωί την έρευνα για το δυστύχημα, αποτελείται από δύο άτομα της ομάδας ατυχημάτων και ο υπεύθυνος αυτής, Κεμάλ Μπαγζίμπαγλι δήλωσε ότι χρειάζεται 3 μέρες για να συγκεντρώσει τα στοιχεία που είναι απαραίτητα. Το πόρισμα της έρευνας για τα αίτια θα είναι έτοιμο, πρόσθεσε, εντός ενός μηνός.

Πηγή: ΚΥΠΕ