Προς νέα δημοψηφίσματα οδεύουν οι καθηγητές για τα τετράμηνα και από το BREXIT στο …ΤΕΤΡΑΕΧΙΤ

Προς νέα δημοψηφίσματα οδεύουν οι καθηγητές για τα τετράμηνα και από το BREXIT στο …ΤΕΤΡΑΕΧΙΤ

Αποφασίζει το ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ για το σίριαλ με κομματικές παρεμβάσεις

Του Στέλιου Ξιουρή

Αν το BREXIT ήταν το πολιτικό σίριαλ που απασχολεί τον κόσμο και προκαλεί αγωνία στους Άγγλους, στην Κύπρο το αντίστοιχο είναι εκπαιδευτικό και λέγεται – δημοσιογραφική αδεία- ΤΕΤΡΑΕΧΙΤ και περιστρέφεται γύρω από την εφαρμογή εξετάσεων -τετραμήνων στα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης

Προφανώς η σημασία και η βαρύτητα είναι αντιστρόφως ανάλογη, αλλά οι παλινδρομήσεις των  Βρετανών πολιτικών είναι ανάλογες με την ηγεσία των καθηγητών της Οργάνωσης Ελλήνων Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΕΛΜΕΚ), που μια εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που αποτελεί νομοθεσία του κράτους, την μετέτρεψαν σε κακόγουστο σίριαλ με άθλιες ερμηνείες και με το κοινό, μαθητές- γονείς και κοινωνία να παρακολουθούν αποσβολωμένοι έως και σαστισμένοι.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Το νέο επεισόδιο στο σίριαλ αναμένεται να διαδραματισθεί στην σημερινή συνεδρία του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου (ΚΔΣ) της ΟΕΛΜΕΚ όπου η ΟΙΟΝΕΙ ΒΟΥΛΗ των καθηγητών αναμένεται να παραπέμψει το θέμα στην βάση , και στην διενέργεια νέου δημοψηφίσματος για να αποφασισθεί αν θα γίνουν αποδεκτές οι εξετάσεις τετραμήνων ή θα προχωρήσουν στην λήψη μέτρων κατά του νόμου του κράτους.

Σημειώνεται ότι η εφαρμογή των εξετάσεων ανά τετράμηνο βρίσκεται σε εξέλιξη και οι οποιεσδήποτε αλλαγές αναμένεται να επιφέρουν αναστάτωση στα σχολεία και στους μαθητές και θα ανατινάξουν την ομαλή πορεία της εκπαίδευσης.

Διαβάστε όλες τις τοπικές ειδήσεις ΕΔΩ

Οι κομματικές παρεμβάσεις προκαλούν αναστάτωση

Σημειώνεται ότι η ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ, συμφώνησε δυο φορές για την εν λόγω εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και μάλιστα υπήρξε ΣΥΝΔΙΑΜΟΡΦΩΤΗΣ της, οπόταν η υπαναχώρηση αποτελεί πλήγμα στο κύρος της οργάνωσης και εν γένει στους εκπαιδευτικούς.

Για όσους γνωρίζουν το παρασκήνιο , ωστόσο, οι κομματικές παρεμβάσεις παίζουν και πάλι τον δικό τους ρόλο αφού δεν αφήνουν τους καθηγητές να πάρουν αποφάσεις, προτού φιλτραριστούν από τους ινστρούχτορες των κομμάτων και αναλόγως να δώσουν οδηγίες. Ακόμη οι εκλογές για ανάδειξη του νέου ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ και της ηγεσίας τη οργάνωσης που θα πραγματοποιηθούν σε λίγους μήνες,  παραπέμπουν σε προεκλογικό αγώνα με όλα τα συνεπακόλουθα.

Όσον αφορά την συνδιαμόρφωση αυτή έγινε σε δυο περιπτώσεις , τόσο κατά την διάρκεια της ετοιμασίας του σχετικού νομοσχεδίου με την συνδρομή των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΔΗΚΙ (που πρόσκειται στο ΔΗΚΟ) και του νυν Πρόεδρου της ΟΕΛΜΕΚ ΚΩΣΤΑ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑ και του τέως Προέδρου ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ ( ανήκει στην Προοδευτική,  την οργάνωση του ΑΚΕΛ) με τον βουλευτή του ΔΗΚΟ ΠΑΝΙΚΟ ΛΕΩΝΙΔΟΥ . Ακόμη και πρόσφατα με την σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας όπου η ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ επέφερε τις αναγκαίες – κατά τη άποψη της – διορθώσεις ώστε να εφαρμοσθεί στα σχολεία…