Στα χέρια του Γενικού Εισαγγελέα το βίντεο της ντροπής - Επιβεβαίωση Κ. Κληρίδη

Στα χέρια του Γενικού Εισαγγελέα το βίντεο της ντροπής - Επιβεβαίωση Κ. Κληρίδη

Η ρατσιστική συμπεριφορά τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως πέντε ετών

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Στον Γενικό Εσαγγελέα το βίντεο της ντροπής. Η υπόθεση που συγκλόνισε την κυπριακή κοινή γνώμη από τα τέλη περασμένου Σεπτεμβρίου οδεύει σιγά -σιγά στο πέσιμο της αυλαίας. Ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης παρέλαβε τον φάκελο της υπόθεσης μαζί με το βίντεο και αναμένονται εξελίξεις.
 
Ο Γενικός μόλις είναι έτοιμος είτε θα δώσει σχετικές οδηγίες στην Αστυνομία για περαιτέρω έρευνες εφόσον δεν μείνει ικανοποιημένος από το ανακριτικό έργο, είτε θα δώσει την έγκριση για να προχωρήσουν οι ενδεχόμενες ποινικές διώξεις. Ο φάκελος της υπόθεσης μετά το ΤΑΕ Λάρνακας μεταβιβάστηκε στο Αρχηγείο Αστυνομίας. Εκεί το βίντεο και ο φάκελος μελετήθηκαν εξονυχιστικά και στάληκαν στην Εισαγγελία. 
 
 
Ο Γενικός Εισαγγελέας επιβεβαίωσε στη «Newsbomb» ότι ο φάκελος και το βίντεο βρίσκονται στα χέρια του και ότι μελετάται. Όπως μας λέχθηκε μόλις η Εισαγγελία είναι έτοιμη θα λάβει αποφάσεις. 
 
Οι τρεις Ελληνοκύπριες δήλωσαν μετανιωμένες στην Αστυνομία, αλλά όπως πληροφορούμαστε οι κοπέλες αναμένουν την έκβαση της αστυνομικής έρευνας ώστε να κινηθούν νομικά για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.
 
 
Ωστοσο, με βάση τον ποινικό Κώδικα η ρατσιστική συμπεριφορά τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως πέντε ετών. 
 
Η υπόθεση διαδραματίστηκε σε χώρο στάθμευσης στη Λάρνακα. Οι  Κύπριες γυναίκες φαίνεται να συγκρούστηκαν με όχημα σε χώρο στάθμευσης στη Λάρνακα και να επιχείρησαν στη συνέχεια να απομακρυνθούν. Ωστόσο η γυναίκα από τη Ρωσία, τις κάλεσε να σταματήσουν και άρχισε να φωτογραφίζει τα αυτοκίνητα. Όπως φαίνεται στο βίντεο, οι δύο Κύπριες χρησιμοποίησαν χυδαίες εκφράσεις και κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος της γυναίκας από τη Ρωσία.