ΠΣΕΜ: Εξέφρασε την διαφωνία της για τις εξετάσεις τετραμήνων στον Υπουργό Παιδείας

ΠΣΕΜ: Εξέφρασε την διαφωνία της για τις εξετάσεις τετραμήνων στον Υπουργό Παιδείας

«Είμαστε πανέτοιμοι για να ανακοινώσουμε δυναμικά μέτρα μέχρι να καταργηθεί το εγκληματικό αυτό μέτρο»

Την κάθετη διαφωνία της για τις εξετάσεις ανά τετράμηνο και τα προβλήματα που προκύπτουν με την εφαρμογή του αντιπαιδαγωγικού μέτρου των εξετάσεων ανά τετράμηνο, μετέφερε η ΠΣΕΜ στον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Κώστα Χαμπιαούρη, σε σημερινή τους συνάντηση.

Διαβάστε όλες τις τοπικές ειδήσεις ΕΔΩ
 
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΣΕΜ κατά τη συνάντηση στην οποία παρών ήταν και ο Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης Κυπριανός Λούης, παρέθεσε την άποψη της για τροποποίηση της νομοθεσίας και κατάργηση των εξετάσεων ανά τετράμηνο, «κάτι το οποίο ο Υπουργός αρνήθηκε, επιμένοντας στην εφαρμογή του μέτρου».
 
Η ΠΣΕΜ καλεί τους μαθητές να είναι σε εγρήγορση καθώς, όπως αναφέρει, «είμαστε πανέτοιμοι για να ανακοινώσουμε δυναμικά μέτρα μέχρι να καταργηθεί το εγκληματικό αυτό μέτρο».
 
«Στα πλαίσια της συνάντησης μεταφέραμε στον Υπουργό την κάθετη διαφωνία μας με τις εξετάσεις ανά τετράμηνο και τα προβλήματα που προκύπτουν με την εφαρμογή του αντιπαιδαγωγικού μέτρου των εξετάσεων ανά τετράμηνο. Αύξηση του άγχους, ενίσχυση της βαθμοθηρίας και της παραπαιδείας είναι οι συνέπειες της εφαρμογής αυτού του μέτρου, γεγονός που φαίνεται και από τις έντονες και αυθόρμητες αντιδράσεις των μαθητών παγκύπρια», προσθέτει.
 
Όπως αναφέρει η ΠΣΕΜ,  ο Υπουργός ως απάντηση τους ανέφερε ότι τα προβλήματα προκύπτουν από την μη εφαρμογή των εγκυκλίων από τους καθηγητές.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας
 
«Διαφωνήσαμε έντονα και αναφέραμε ότι όλα τα προβλήματα προκύπτουν από την εφαρμογή των εξετάσεων ανά τετράμηνο, καθώς όλη η αξιολόγηση περιστρέφεται γύρω από την προετοιμασία για τις εξετάσεις», προστίθεται.

Εδώ και τρία χρόνια, σημειώνεται, «προειδοποιούσαμε για τα προβλήματα που θα προκύψουν από την ενίσχυση του εξετασιοκεντρικού χαρακτήρα του σχολείου και δυστυχώς σήμερα επαληθευόμαστε. Παραθέσαμε στον Υπουργό την άποψη μας για τροποποίηση της νομοθεσίας και κατάργηση των εξετάσεων ανά τετράμηνο κάτι το οποίο ο Υπουργός αρνήθηκε, επιμένοντας στην εφαρμογή του μέτρου».
 
Επιπλέον, συνεχίζει η ΠΣΕΜ στην ανακοίνωση της, «είπαμε στον Υπουργό ότι δεν γίνεται να εφαρμόζεται ένα μέτρο με το οποίο διαφωνούν, τόσο οι μαθητές, όσο και οι καθηγητές και το οποίο αποδεδειγμένα πλέον δημιουργεί μπάχαλο και αναστάτωση».
 
«Τονίσαμε ότι η εφαρμογή αυτού του μέτρου υποβαθμίζει την ολόπλευρη μόρφωση, καθώς όλη η σχολική χρονιά περιστρέφεται σχεδόν αποκλειστικά γύρω από τα εξεταζόμενα μαθήματα», αναφέρεται.

Ως ΠΣΕΜ, προστίθεται, «μετά και από την επιμονή του Υπουργείου για εφαρμογή των εξετάσεων και την άρνηση σε οποιαδήποτε πρόταση μας, καλούμε τους μαθητές να είναι σε εγρήγορση καθώς είμαστε πανέτοιμοι για να ανακοινώσουμε δυναμικά μέτρα μέχρι να καταργηθεί το εγκληματικό αυτό μέτρο».

«Ο ετσιθελισμός της κυβέρνησης δεν μας αφήνει να πράξουμε αλλιώς», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ