«Δεν κρύβεται στην Κύπρο ο Λόου» - Η κοσμική ζωή τα πάρτι και τα ακριβά δώρα (Φωτος)

«Δεν κρύβεται στην Κύπρο ο Λόου» - Η κοσμική ζωή τα πάρτι και τα ακριβά δώρα (Φωτος)

«Κρύβεται σαν το... κοτόπουλο»

Δεν πιστεύει ότι κρύβεται στην Κύπρο ο Τζο Τάεκ Λόου ο Επιθεωρητής της Μαλαισιανής Αστυνομίας, Abdul Hamid Bador ο οποίος προέβη σε δηλώσεις σχετικά με την υπόθεση του φυγά επιχειρηματία ο οποίος απέκτησε κυπριακό διαβατήριό μέσω του προγράμματος επενδύσεων, τον Σεπτέμβριο του 2015.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

«Δεν βρίσκεται στην Κύπρο ο Λόου» ανέφερε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι θεωρεί αδύνατο να εγκατέλειψε τη χώρα στην οποία κρύβεται.

«Είναι ακόμη εκεί και κρύβεται σαν το... κοτόπουλο», είπε χαρακτηριστικά.

Γιατί καταζητείται

Το τεράστιο σκάνδαλο ξέσπασε το 2015, σχετικά με τη διαχείριση ενός επενδυτικού Υπερταμείου υπό την ονομασία 1Malaysia Development Berhad. Την ευθύνη του υπερταμείου είχε ο τότε πρωθυπουργός της χώρας, Νατζίμπ Ραζάκ, με σύμβουλο τον Λόου. Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Λόου δημιούργησε μια σειρά από εταιρείες «κελύφη» (shell companies), μέσω των οποίων μετακινούσε εκατοντάδες εκατομμύρια και μεγάλο μέρος των οποίων κατέληξε σε δικούς του λογαριασμούς.

Διαβάστε όλες τις τοπικές ειδήσεις ΕΔΩ

Κοσμική ζωή, πάρτι και ακριβά δώρα

Πριν το ξέσπασμα του σκανδάλου, ο Λόου είχε γνωρίσει και αναπτύξει φιλικές σχέσεις με αρκετούς διάσημους στις ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, η Πάρις Χίλτον, η Κιμ Καρντάσιαν. Συμμετείχε σε πάρτι χλιδής και έκανε πανάκριβα δώρα. Στη Μιράντα Κερ, μοντέλο από την Αυστραλία, πρώην «άγγελο» των Victoria's Secret και μητέρα του παιδιού του Ορλάντο Μπλου, ο Λόου είχε χαρίσει διαμάντια αξίας 8,5 εκ δολαρίων ενώ στον Λεονάρντο Ντι Κάπριο, φέρεται να είχε δωρίσει έναν πίνακα του Πικάσο αξίας 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων.