Ρυθμίσεις Υπ.Παιδείας λόγω μετατροπής των ΤΕΙ στην Ελλάδα

Ρυθμίσεις Υπ.Παιδείας λόγω μετατροπής των ΤΕΙ στην Ελλάδα

Σε ρυθμίσεις Πλαισίων Πρόσβασης, λόγω εκπαιδευτικών αλλαγών στην Ελλάδα, προέβη το ΥΠΠΑΝ

Σε ειδικές ρυθμίσεις των Πλαισίων Πρόσβασης για τους μαθητές Β’ και Γ’ τάξεων Τεχνικών Σχολών, λόγω της απόφασης της Ελλάδας για μετατροπή των ΤΕΙ σε Πανεπιστήμια, προχώρησε το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΥΠΠΑΝ: Έτοιμο για συνεργασία με τους γονείς κάθε παιδιού με ειδικές ανάγκες

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, μετά την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας για ενσωμάτωση των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικής Ιδρυμάτων (ΤΕΙ) της χώρας στα Πανεπιστήμια και λόγω του ότι αρκετά από τα Τμήματά τους καταργούνται εντελώς και άλλα υπάγονται σε ευρύτερα Πανεπιστημιακά Τμήματα, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου έχει προβεί σε ειδικές ρυθμίσεις των Πλαισίων Πρόσβασης για την αντιμετώπιση των θεμάτων που προκύπτουν.
 
Οι ρυθμίσεις αφορούν κυρίως στους μαθητές των τάξεων Β’ και Γ’ της Πρακτικής Κατεύθυνσης των Τεχνικών Σχολών, οι οποίοι επηρεάστηκαν περισσότερο από τις πιο πάνω εκπαιδευτικές αλλαγές της Ελλάδας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας
 
Η Υπηρεσία Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής θα ενημερώσει λεπτομερώς τους ενδιαφερόμενους μαθητές για τις πιο πάνω ρυθμίσεις, γι’ αυτό και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ