Αποκαλυπτικό: Πότε θα είναι έτοιμο το πόρισμα για τις δολοφονίες γυναικών

Αποκαλυπτικό: Πότε θα είναι έτοιμο το πόρισμα για τις δολοφονίες γυναικών

Αρχίζει το παιχνίδι… ευθυνών

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Το πόρισμα για τα εγκλήματα της χρονιάς οδεύει στο τέλος του.  Η ομάδα των ποινικών ανακριτών που ορίστηκε για να εξετάσει  την υπόθεση των κατά συρροή δολοφονιών αλλοδαπών γυναικών και παιδιών βρίσκεται στην τελική φάση των ερευνών της.
 
 
Όλα δείχνουν ότι η έρευνα θα ολοκληρωθεί και θα δοθεί στον πρόεδρο της Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας Αντώνη Πασχαλίδη μέχρι την επόμενη Παρασκευή 15 Νοεμβρίου.
 
«Είμαστε σε αναμονή»
 
Μιλώντας στο Newsbomb ο πρόεδρος της Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας Αντώνης Πασχαλίδης ανέφερε ότι «είμαστε σε αναμονή για το τι θα προκύψει. Η τελευταία ενημέρωση που είχαμε είναι ότι όλα κυλούν βάσει προγράμματος και δεν θα υπάρξει καθυστέρηση». Ωστόσο, ο κ. Πασχαλίδης άφησε ένα «παράθυρο» εάν προκύψουν περαιτέρω καταθέσεις στην πορεία να υπάρξουν κάποιες ημέρες παράταση.
 
 
Το αρχικό πόρισμα θα ολοκληρωνόταν στο τέλος Αυγούστου, αλλά η Επιτροπή έλαβε παράταση άλλους τρεις μήνες. Εάν από την έρευνα προκύψουν ευθύνες, αυτές θα αποδοθούν ανεξάρτητα σε ποια βαθμίδα βρίσκεται το πρόσωπο που φέρει την ευθύνη.
 
Το πόρισμα των ανακριτών θα υποβληθεί προς την Αρχή, η οποία αφού το μελετήσει θα το αποστείλει, μαζί με τις δικές της εισηγήσεις, στον Γενικό Εισαγγελέα για λήψη απόφασης.