Ο. Κουλλά: Προωθείται αύξηση της φοροαπαλλαγής από ασφάλειες ζωής

Ο. Κουλλά: Προωθείται αύξηση της φοροαπαλλαγής από ασφάλειες ζωής

Τι δήλωσε ο βουλευτής ΔΗΣΥ Ονούφριος Κουλλά

Την συμφωνία που επήλθε σε επίπεδο Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής για προώθηση το συντομότερο νομοσχεδίου που προβλέπει αύξηση της δυνατότητας φοροαπαλλαγής στο 20% από ασφάλειες ζωής και άλλα προϊόντα που αφορούν ζητήματα υγείας, ανακοίνωσε ο βουλευτής ΔΗΣΥ Ονούφριος Κουλλά.

Διαβάστε όλες τις τοπικές ειδήσεις ΕΔΩ
 
Σε δηλώσεις του στη Βουλή ο κ. Κουλλά ανέφερε ότι το νομοσχέδιο προβλέπει την αύξηση της δυνατότητας φοροαπαλλαγής για ασφάλειες ζωής και άλλα προϊόντα που άπτονται θεμάτων υγείας, από το ένα έκτο του εισοδήματος στο ένα πέμπτο, δηλαδή από 16,6% σε 20%.

«Το νομοσχέδιο είναι έτοιμο και έχουμε αποφασίσει να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν έτσι ώστε να εφαρμοστεί από τις αρχές του επόμενου έτους», είπε.

Ο βουλευτής ΔΗΣΥ αναφέρθηκε και στον προϋπολογισμό του Κυπριακού Οργανισμού Αναπτύξεως Γης (ΚΟΑΓ), εκφράζοντας ικανοποίηση γιατί, όπως είπε, «υπάρχουν σχεδιασμοί για ανέγερση κατοικιών για τα χαμηλά και μεσαία εισοδηματικά στρώματα του λαού μας».

Σύμφωνα με τον ίδιο ο ΚΟΑΓ θα προχωρήσει με τις εξαγγελίες για πολεοδομικά κίνητρα, καθώς επίσης και με τις υπόλοιπες πολιτικές που έχουν ήδη αποφασιστεί για κοινωνική στέγαση και για προσιτή κατοικία όπως είναι τα καινούρια σχέδια για τους πρόσφυγες για τις ακριτικές περιοχές και για τις ορεινές περιοχές.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Συνεπώς, πρόσθεσε, «κάποιος συμπολίτης μας θα μπορεί να επωφεληθεί αγοράζοντας κατοικία από τον ΚΟΑΓ και από αυτά τα σχέδια.

Πηγή: ΚΥΠΕ