Σιζόπουλος: Ο δημόσιος τομέας πρέπει να παραμείνει η ραχοκοκαλιά ενός σωστού ΓεΣΥ

Σιζόπουλος: Ο δημόσιος τομέας πρέπει να παραμείνει η ραχοκοκαλιά ενός σωστού ΓεΣΥ

Τι δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος

Στόχος της ΕΔΕΚ είναι ο δημόσιος τομέας να μπορέσει να καταστεί και να παραμείνει η ραχοκοκαλιά ενός σωστού Γενικού Σχεδίου Υγείας, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος του Κινήματος Μαρίνος Σιζόπουλος.

Διαβάστε όλες τις τοπικές ειδήσεις ΕΔΩ
 
Σε δηλώσεις ύστερα από επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας και συνάντηση με τον Γιώργο Καροτσάκη, Εκτελεστικό Γενικό Διευθυντή των Νοσοκομείων Λάρνακας – Αμμοχώστου, ο κ. Σιζόπουλος είπε πως «έχουμε τονίσει πάρα πολλές φορές ως ΕΔΕΚ ότι ο δημόσιος τομέας είναι η ραχοκοκαλιά για τη σωστή εφαρμογή ενός Γενικού Σχεδίου Υγείας και κυρίως για την προσφορά αναβαθμισμένων ιατρικών υπηρεσιών στους πολίτες μας».
 
Γι’αυτόν ακριβώς το λόγο, συνέχισε «η ανησυχία μας είναι ιδιαίτερα έκδηλη από το γεγονός ότι ο  δημόσιος τομέας παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα, κυρίως προβλήματα έλλειψης εξοπλισμού αλλά και υποστελέχωσης σε ιατρικό ως επί το πλείστον προσωπικό».
 
Αναφερόμενος στη σημερινή του επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, ο κ. Σιζόπουλος ευχαρίστησε τον Γιώργο Καροτσάκη «για την απ’ ευθείας ενημέρωση για τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει η περιφέρεια των Νοσοκομείων Λάρνακας και Αμμοχώστου, για να μπορέσουμε να έχουμε πλήρη γνώση των προβλημάτων και να δούμε ακριβώς με ποιο τρόπο μπορούμε να στηρίξουμε τις προσπάθειες για τη βελτίωση, την επίλυση αυτών των προβλημάτων και της αναβάθμισης της προσφερόμενης περίθαλψης προς τους συμπατριώτες μας».
 
Από την πλευρά του ο κ. Καροτσάκης ευχαρίστησε τον κ. Σιζόπουλο για την επίσκεψη, "αλλά και γενικότερα την τοπική ομάδα του Κινήματος που επισκέπτεται σε συχνή βάση το Νοσοκομείο και συζητούμε από κοινού να βρούμε λύσεις στα προβλήματα. Εχω ενημερώσει πλήρως τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ τόσο για τα δυνατά στοιχεία που έχουν τα δημόσια Νοσοκομεία αλλά και για τα πολλά προβλήματα που έχουμε».

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας
 
Πρόσθεσε ότι ο κ. Σιζόπουλος «μας διαβεβαίωσε πως θα είναι δίπλα μας να μας στηρίξει, νοουμένου ότι και εμείς είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε» στα προβλήματα τα οποία «αξιολογούμε και αξιοποιούμε με τον καλύτερο τρόπο για το καλώς νοούμενο συμφέρον των δημόσιων νοσηλευτηρίων αλλά κυρίως για τους πολίτες μας».

Πηγή: ΚΥΠΕ