Εκρηκτικό κλίμα : Οι τετράμηνες βγάζουν…εκτός τάξεων τους μαθητές - Δηλώσεις προέδρου ΠΣΕΜ

Εκρηκτικό κλίμα : Οι τετράμηνες βγάζουν…εκτός τάξεων τους μαθητές  - Δηλώσεις προέδρου ΠΣΕΜ

Αποφασισμένοι για όλα - Η αντίδραση Υπουργείου

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Εκρηκτικό κλίμα επικρατεί για τα καλά πλέον στην Παιδεία. Μετά το δημοψήφισμα των καθηγητών που έβαλε άκυρο… στις απεργίες για τις τετράμηνες εξετάσεις σήμερα οι μαθητές τα «διπλώνουν» την 3η και 4η περίοδο ως μέτρο αντίδρασης.
 
 
Η απόφαση των καθηγητών δεν αλλάζει τα σχέδια των μαθητών. Ο πρόεδρος της ΠΣΕΜ Γιάννης Λαπήθιος ήταν ξεκάθαρος: «Η απόφαση για αποχή από τις τάξεις για δυο περιόδους είναι ειλημμένη. Την 3η και 4η περίοδο δεν θα μπούμε στις τάξεις μας, θα κάνουμε αποχή από τα μαθήματα ως πρώτο μέτρο και θα αναμένουμε την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας»
 
Ο Γ. Λαπήθιος ανέφερε ότι «για ένα ολόκληρο χρόνο μας καλούσαν σε ένα «διάλογο» στον οποίο επέμεναν ότι η νομοθεσία δεν μπορεί να τροποποιηθεί παρόλες τις εκκλήσεις μας. Δεν έλαβαν ποτέ υπόψη την δική μας άποψη, ο διάλογος αποδείχτηκε ένα φιάσκο και εν τέλει τροποποίησαν τη νομοθεσία έτσι όπως τους βόλευε». 
 
 
Σύμφωνα ,με τον πρόεδρο των μαθητών, «σε περίπτωση που το Υπουργείο δεν αντιδράσει και αποσύρει το νόμο είμαστε αποφασισμένοι για κλιμάκωση των μέτρων». Ο Γ. Λαπήθιος δεν απέκλεισε ακόμα και την ολοήμερη αποχή από τα μαθήματα.
 
 
«Συνεχίζουμε ανένταχτοι»
 
Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση των καθηγητών που απέρριψαν μέσω δημοψηφίσματος την απεργία για τις τετράμηνες ο Γ. Λαπήθιος είπε ότι «θέλαμε να έχουμε και τους καθηγητές μας δίπλα μας, αλλά συνεχίζουμε. Ειμαστε ανένταχτοι στον αγώνα μας».
 
 
Θα πάρουν απουσία 
 
Οι μαθητές αποφάσισαν να απέχουν από τα μαθήματα της 3ης και 4ης περιόδου, αλλά όσοι το πράξουν θα πάρουν απουσία. Αυτή είναι η οδηγία που έδωσε το Υπουργείο Παιδείας προς τις διευθύνσεις των σχολείων.