Στο Εδιμβούργο η Πρόεδρος της Φωνής -Επαφές για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Στο Εδιμβούργο η Πρόεδρος της Φωνής -Επαφές για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Τι αναφέρεται σε ανακοίνωση

Επίσκεψη στο Εδιμβούργο για επαφές σε σχέση με την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών και της παιδικής πορνογραφίας, πραγματοποιεί αυτές τις μέρες η Πρόεδρος της «Φωνής»,Αναστασία Παπαδοπούλου, ύστερα από πρόσκληση της Σκωτσέζας βουλευτού, Margaret Mitchell.

Διαβάστε όλες τις τοπικές ειδήσεις ΕΔΩ
 
Σε ανακοίνωση Τύπου αναφέρεται ότι σκοπός των συναντήσεων είναι η παρουσίαση του έργου και του ρόλου της «Φωνής» στην Κύπρο, καθώς και η ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών σχετικά με την καταπολέμηση της μάστιγας της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης των παιδιών και της παιδικής πορνογραφίας.
 
Με πρωτοβουλία της κ. Mitchell, η κ. Παπαδοπούλου είχε εποικοδομητική και παραγωγική συνάντηση με την Λαίδη Dorian, Πρόεδρο του Εφετείου της Σκωτίας (Lord Justice Clerk), στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν πετυχημένες πρακτικές που ακολουθούνται στα δικαστήρια της Σκωτίας, για εκδίκαση υποθέσεων κακοποίησης και υποθέσεων με ευάλωτα θύματα.

Η κ. Παπαδοπούλου προσκάλεσε την Λαίδη Dorian να επισκεφτεί την Κύπρο στο άμεσο μέλλον για περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας, πρόσκληση η οποία έγινε αποδεκτή.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας
 
Σημειώνεται ότι η επίσκεψη της κ. Παπαδοπούλου, γίνεται σε συνέχεια πρόσφατης επίσκεψης της Margaret Mitchell στην Κύπρο, στη διάρκεια της οποίας επισκέφτηκε το «Σπίτι του Παιδιού», επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το έργο της «Φωνής» και για τη δουλειά που γίνεται καθημερινά για προστασία και στήριξη των παιδιών.

Πηγή: ΚΥΠΕ