Με μοβ χρώμα της προωρότητας φωταγωγήθηκε το Μακάρειο Νοσοκομείο

Με μοβ χρώμα της προωρότητας φωταγωγήθηκε το Μακάρειο Νοσοκομείο

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού

Ο Σύνδεσμος «Θερμοκοιτίδα Αγάπης», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την παγκόσμια ημέρα προωρότητας, φωταγώγησε χθες το Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος Γ’ στο μωβ χρώμα της Προωρότητας.
 
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, γονείς παιδιών που νοσηλεύονται στη μονάδα, καθώς και αρκετοί φίλοι και εθελοντές του συνδέσμου.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας
 
Στον χαιρετισμό της η πρόεδρος της «Θερμοκοιτίδας Αγάπης» Έλενα Μαλμηδούρη Χατζηχάννα ανέφερε ότι τα πρόωρα νεογνά είναι η μεγαλύτερη ομάδα παιδιατρικών ασθενών στις χώρες της Ευρώπης και γι’ αυτό πρέπει να είναι ψηλά στην ατζέντα της χάραξης όλων των πολιτικών που αφορούν στην υγεία τόσο σε τοπικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
 
Η Κύπρος συμπαρατάσσεται με περισσότερες από 100 χώρες παγκοσμίως, αφού η 17η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας και μέσα από ειδικές εκδηλώσεις, όπως αυτή, δηλώνει τη δέσμευσή της να συμβάλει στην πρόληψη των πρόωρων γεννήσεων, αλλά και στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τα πρόωρα μωρά και τις οικογένειές τους.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι, μετά από έγκριση του Υπουργείου Υγείας, η «Θερμοκοιτίδα Αγάπης» ξεκίνησε τις διεργασίες για πλήρη ανακαίνιση πέντε δωματίων της ΜΕΝΝ του Μακάρειου Νοσοκομείου με στόχο την αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών στη Μονάδα, με το κόστος της ανακαίνισης να ανέρχεται περίπου στις 600.000 ευρώ.

Διαβάστε όλες τις τοπικές ειδήσεις ΕΔΩ
 
Ο Υπουργός Υγείας στον σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε ότι η ποιοτική βελτίωση των υπηρεσιών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που προσφέρονται από τη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο Υγείας.

Πηγή: ΚΥΠΕ