"Το Υπ. Γεωργίας στηρίζει εκδηλώσεις που συμβάλλουν στην ανάδειξη του μόχθου του Κύπριου αγρότη"

"Το Υπ. Γεωργίας στηρίζει εκδηλώσεις που συμβάλλουν στην ανάδειξη του μόχθου του Κύπριου αγρότη"

Τι δήλωσε ο αρμόδιος Υπουργός Γεωργίας, Κώστας Καδής

Το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος στηρίζει με όλους τους τρόπους εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες, που συμβάλλουν στην ανάδειξη του αγώνα, του κόπου και του μόχθου του Κύπριου αγρότη, καθώς και της συνεισφοράς του στον τόπο, δήλωσε σήμερα ο αρμόδιος Υπουργός, Κώστας Καδής.

Διαβάστε όλες τις τοπικές ειδήσεις ΕΔΩ

Σε χαιρετισμό του, στα εγκαίνια της Έκθεσης καλλιτεχνών και δημιουργών από την Επαρχία Κερύνειας, ο κ. Καδής είπε ότι ο εμβολιασμός της νεότερης γενιάς με τον πόθο της επιστροφής, καθώς και η επαφή της με την παράδοση και τον πολιτισμό, θεωρούνται εξαιρετικής σημασίας, και η παρούσα Έκθεση συμβάλλει τα μέγιστα προς την κατεύθυνση αυτή.

Για την Έκθεση καλλιτεχνών και δημιουργών της Επαρχίας Κερύνειας, που διοργανώνει το Λαογραφικό Μουσείο του Σοφοκλή Φυττή, είπε πως δράσεις σαν αυτές αναδεικνύουν την πλούσια παράδοση, την ιστορία και τον πολιτισμό της πατρίδας και κρατούν άσβεστη τη μνήμη των κατεχόμενων εδαφών μας, μεγαλώνοντας τον πόθο για επιστροφή στις πατρογονικές μας εστίες.

Όπως είπε «ο Σοφοκλής Φυττής, καταγόμενος από την κατεχόμενη σήμερα Λάπηθο, γεωπόνος, συγγραφέας, πρώην βουλευτής και Κοσμήτορας της Βουλής, προεδρεύων του σώματος αλλά και του κράτους, σε πολλές περιπτώσεις είναι γνωστός σε όλους για τους διαχρονικούς αγώνες του για επιστροφή όλων των προσφύγων στα σπίτια τους, για διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, αλλά και για πρόοδο του αγροτικού μας κόσμου».

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας


Ανέφερε ακόμα πως «η Έκθεση που εγκαινιάζουμε σήμερα, περιλαμβάνει έργα συμπατριωτών μας που κατάγονται από την Επαρχία Κερύνειας και αποτελεί άλλη μια αξιέπαινη πρωτοβουλία του Σοφοκλή Φυττή, στο πλαίσιο της λειτουργίας του Λαογραφικού του Μουσείου», για να προσθέσει ότι «στην Έκθεση αυτή, μπορεί κανείς να δει και να θαυμάσει, αγιογραφικές εικόνες, έργα ζωγραφικής και γλυπτικής, είδη αγγειοπλαστικής και ξυλογλυπτικής, παραδοσιακά κεντήματα του Καραβά και της Λαπήθου, βιβλία και άλλα δημιουργήματα καταξιωμένων ή και νέων Kερυνειωτών καλλιτεχνών, δημιουργών και συγγραφέων».

Πηγή: ΚΥΠΕ