Ημερίδα για αναβάθμιση της επιμόρφωσης των αξιωματικών της ΕΦ στις διαβαθμισμένες πληροφορίες

Ημερίδα για αναβάθμιση της επιμόρφωσης των αξιωματικών της ΕΦ στις διαβαθμισμένες πληροφορίες

Η ανακοίνωση του ΥΠΑΜ

Ημερίδα με τίτλο «Threats and Recent Advances in Cyber - Defence», διοργανώνουν η Ακαδημία Ασφάλειας και Άμυνας, η Εθνική Αρχή Ασφαλείας και το Ινστιτούτο Άμυνας και Ασφαλείας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας (Defense and Security Research Institute - DSRI), στo πλαίσιo της προσπάθειας αναβάθμισης της επιμόρφωσης των αξιωματικών της Εθνικής Φρουράς για την ενίσχυση του συστήματος προστασίας των διαβαθμισμένων πληροφοριών της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, την ημερίδα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 10 Δεκεμβρίου 2019, θα την παρακολουθήσουν λειτουργοί από το ΥΠΑΜ, την Εθνική Φρουρά, τη Δημόσια Υπηρεσία, τον ιδιωτικό τομέα καθώς και μέλη του Διπλωματικού Σώματος.

Οι ομιλητές κατά την ημερίδα θα είναι ο Επισμηναγός Χρίστος Καλλονάς της Εθνικής Αρχής Ασφαλείας του Υπουργείου Άμυνας με θέμα «Cyberspace. The modern dimension of the operations theater», o Καθηγητής Menachem Domb της Ακαδημίας Ashkelon του Ισραήλ με θέμα «Cyber-security weaknesses and ways to cope with it», ο Mario Beccia του European Defence Agency με θέμα «Cyber Defence and AI: Connecting the Dots» και ο Επισμηναγός Παναγιώτης Χατζηπαυλής με θέμα «Cybersecurity – The geopolitical aspect».

Πηγή: ΚΥΠΕ