Έτρεχε η Πυροσβεστική λόγω κακοκαιρίας

Έτρεχε η Πυροσβεστική λόγω κακοκαιρίας

Σε 47 κλήσεις για βοήθεια ανταποκρίθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία

Σε 47 κλήσεις για βοήθεια, 8 πυρκαγιές,37 ειδικές εξυπηρετήσει και 2 ψευδείς κλήσεις, ανταποκρίθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 11ης Δεκεμβρίου 2019 μέχρι και τις 06.00 της 12ης  Δεκεμβρίου 2019.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, από τις 37 ειδικές εξυπηρετήσεις οι 25 αφορούσαν τις βροχοπτώσεις.
 
Συγκεκριμένα, στην Επαρχία Λάρνακας, σημειώθηκαν 7 κλήσεις που αφορούσαν 1 άντληση όμβριων υδάτων από υπόγειο κατοικίας, 2 διαμερίσματα τα οποία υπέστησαν ελαφριές ζημιές λόγω εισροής νερών βροχής,2 ρυμουλκήσεις οχημάτων με επιβαίνοντες τα οποία εγκλωβίστηκαν εντός πλημμυρισμένων δρόμων και 1 άντληση νερών από σκάφος αναψυχής εντός της Μαρίνας Λάρνακας σε συνεργασία με τον υπεύθυνο και τεχνικό της Μαρίνας.
 
Στην Επαρχία Αμμοχώστου, σημειώθηκαν 18 κλήσεις που αφορούσαν τα χωριά Ξυλοφάγου, Λιοπέτρη, Σωτήρα και Πρωταρά.
 
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι κλήσεις αφορούσαν  12 εισροές όμβριων υδάτων σε οικίες από πλημμυρισμένους δρόμους και χωράφια.
 
Η πυροσβεστική Υπηρεσία αναφέρει ότι σε συνεργασία με τις Τοπικές Αρχές Αυτοδιοίκησης και χρήση εκσκαφέων δημιούργησε κανάλια για διαφυγή των όμβριων υδάτων. Επιπρόσθετα υπήρξαν 3 αντλήσεις όμβριων υδάτων από  καταστήματα και 3 ρυμουλκήσεις οχημάτων με επιβαίνοντες οι οποίοι εγκλωβίστηκαν εντός πλημμυρισμένων δρόμων. 

Πηγή: ΚΥΠΕ