Με βροχές και καταιγίδες αποχαιρετά το 2019 η Κύπρος

Με βροχές και καταιγίδες αποχαιρετά το 2019 η Κύπρος

Τι ανέφερε ο Ανώτερος Μετεωρολογικός Λειτουργός Φίλιππος Τύμβιος

Με βροχές και καταιγίδες αναμένεται να αποχαιρετίσει το 2019 η Κύπρος, αφού παρά μια παροδική ύφεση των καιρικών φαινομένων σήμερα και αύριο, νέο σύστημα θα δημιουργηθεί στην περιοχή το οποίο και θα παραμείνει τουλάχιστον μέχρι την Τρίτη, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Ανώτερος Μετεωρολογικός Λειτουργός Φίλιππος Τύμβιος.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για την κατάσταση του καιρού, ο κ. Τύμβιος ανέφερε ότι για σήμερα έχουμε ήδη μια σημαντική εξασθένηση των έντονων καιρικών φαινομένων των τελευταίων ημερών.

«Έχουμε άνοιγμα, το οποίο θα εξακολουθήσει μέχρι αύριο», είπε. Εξήγησε ότι πιο τοπικά θα έχουμε πάλι λίγες βροχές, αλλά δεν αναμένεται να είναι ιδιαίτερα έντονες. Υπάρχει μια παροδική ύφεση των φαινομένων, πρόσθεσε.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Τύμβιο ένα καινούριο σύστημα δημιουργείται στην περιοχή μας από το Σάββατο, το οποίο και παραμένει τουλάχιστον μέχρι την Τρίτη.

Την Κυριακή, τη Δευτέρα και την Τρίτη, ανέφερε, ο καιρός αναμένεται να είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Δηλαδή, πρόσθεσε, «θα είναι έντονος κατά τη διάρκεια της ημέρας και τη νύχτα».

Αναφορικά με την χιονόπτωση εκείνες τις ημέρες, ανέφερε, αναμένεται να υπάρξει χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά, δηλαδή σε ένα υψόμετρο πάνω από τα 1500 μέτρα.

Σε ερώτηση για την ισχύ των ανέμων στις παράκτιες περιοχές απάντησε ότι αυτή τη στιγμή δεν αναμένεται να δημιουργηθούν προβλήματα από τον άνεμο.

ΚΥΠΕ