Στην Κύπρο παιδιά με καρκίνο από το Ισραήλ

Στην Κύπρο παιδιά με καρκίνο από το Ισραήλ

Eύσημα για την κυπριακή φιλοξενία

Στην Κύπρο βρέθηκαν 240 παιδιά από το Ισραήλ που πάσχουν από καρκίνο και πέρασε τη γιορτή του Χάνουκα στη Λάρνακα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από την εβραϊκή κοινότητα, την παραμονή των παιδιών στη Λάρνακα διοργάνωσε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Zichron Menachem ο οποίος στηρίζει τους ασθενείς με καρκίνο και τις οικογένειές τους. Ιδρύθηκε το 1990 από τους Haim και Miri Arantel και πήρε το όνομά του από τον γιο του Menachem, ο οποίος πάλεψε τον καρκίνο για πάνω από 14 χρόνια. Ο οργανισμός διοργανώνει χειμερινές εκδρομές για τα παιδιά, τα οποία συνήθως περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους στη θεραπεία.

Διαβάστε επίσης: Χειροπέδες σε ζεύγος για διάρρηξη στη Χλώρακα

Ο Ισραηλινός Πρεσβευτής, Σάμι Ρέβελ, καλωσόρισε τα παιδιά και αναφέρθηκε στη ζεστή φιλοξενία των Κυπρίων.

Ο αντιδήμαρχος της Λάρνακας Ιάσων Ιασωνίδης καλωσόρισε εκ μέρους του Δήμαρχου Λάρνακας την ομάδα των παιδιών, σημειώνοντας ότι η πόλη έχει μακρινούς δεσμούς με το Ισραήλ.

Πριν την επιστροφή τους στο Ισραήλ, τα παιδιά παρακολούθησαν τελετή για τη γιορτή του Χανκούκα ξεκίνησε με τον ραβίνο Arie Zeev Raskin και ένα από τα παιδιά του Zichron Menachem, που άναψαν κερί στη μενόρα. Ο ραβίνος Raskin ευχαρίστησε επίσης την κοινότητα, η οποία υποδέχθηκε την ομάδα παιδιών στην Κύπρο και ευχήθηκε τα παιδιά όπως ανακάμψουν σύντομα.
Ο αρχηγός της ομάδας, Chaim Ehrental, φανερά συγκινημένος ευχαρίστησε το ραβίνο και την κοινότητα της Λάρνακας που έδωσαν χαρά στα παιδιά κατά τη διάρκεια της τετραήμερης παραμονής τους. Διαβεβαίωσε ότι η ομάδα θα επιστρέψει σύντομα στην Κύπρο.