Επικίνδυνα τα μονοπάτια του εθνικού δασικού πάρκου Τροόδους

Επικίνδυνα τα μονοπάτια του εθνικού δασικού πάρκου Τροόδους

Προειδοποιεί το Τμήμα Δασών

Κινδύνους ασφάλειας και αποπροσανατολισμού εγκυμονεί η χρήση των μονοπατιών του εθνικού δασικού πάρκου Τροόδους, προειδοποιεί το Τμήμα Δασών, σημειώνοντας ότι ιδιαίτερα επικίνδυνα έχουν καταστεί τα μονοπάτια Άρτεμις, Αταλάντη και Περσεφόνη, καθώς και τα παραποτάμια μονοπάτια Λούματα των Αετών, Καννούρες και Καληδόνια. Προτρέπει το κοινό όπως αποφεύγει την χρήση τους μέχρι νεοτέρας.

Σε ανακοίνωση του το Τμήμα Δασών πληροφορεί το κοινό ότι, «λόγω έντονης διάβρωσης, κατολισθήσεων και χιονοπτώσεων στην περιοχή του Τροόδους, η χρήση όλων των Μονοπατιών του Εθνικού Δασικού Πάρκου εγκυμονεί κινδύνους ασφάλειας και αποπροσανατολισμού».

Ιδιαίτερα επικίνδυνα, σύμφωνα με το Τμήμα Δασών, έχουν καταστεί τα Μονοπάτια της κορυφής του Τροόδους: Άρτεμις, Αταλάντη και Περσεφόνη, καθώς και τα παραποτάμια μονοπάτια Λούματα των Αετών, Καννούρες και Καληδόνια.

«Προτρέπεται το κοινό όπως για τη δική του ασφάλεια, αποφεύγει τη χρήση αυτών των Μονοπατιών μέχρι που το Τμήμα  Δασών επανέλθει με νέα σχετική ανακοίνωση», καταλήγει.