19χρονη Βρετανίδα: «Είμαι αθώα και ο αγώνας θα συνεχιστεί για να καθαρίσω το όνομά μου»

19χρονη Βρετανίδα: «Είμαι αθώα και ο αγώνας θα συνεχιστεί για να καθαρίσω το όνομά μου»

Ο αγώνας για την αθωότητά μου θα συνεχιστεί, λέει η 19χρονη Βρετανίδα

Τη χαρά της για την επιστροφή της στη Βρετανία εκφράζει η 19χρονη που καταδικάστηκε στην Κύπρο για ψευδή καταγγελία βιασμού, με συνέντευξη στην εφημερίδα Sun λίγο πριν αναχωρήσει το βράδυ της Τρίτης από το αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Επιμένοντας ότι είναι αθώα και ότι έχει πέσει θύμα ομαδικού βιασμού, η νεαρή Βρετανίδα δηλώνει: «Ο αγώνας μου συνεχίζεται».

Όπως μετέδωσαν τα βρετανικά ΜΜΕ, η 19χρονη και η μητέρα της βρήκαν θέση σε πλήρη πτήση των Βρετανικών Αερογραμμών για το Χίθροου χθες καθώς δύο επιβάτες δέχθηκαν να παραχωρήσουν τη θέση τους έναντι 550 ευρώ.

Η νεαρή, που έχει ποζάρει με το διαβατήριο και τη βαλίτσα της για φωτογραφίες στη Sun χωρίς η εφημερίδα να αποκαλύπτει το πρόσωπό της, λέει ότι πραγματικά φοβόταν μια ποινή φυλάκισης χωρίς αναστολή.

«Όταν ο διερμηνέας είπε τέσσερις μήνες, νόμιζα πως θα πήγαινα φυλακή. Μόνο όταν είπε ‘με αναστολή’ συνειδητοποίησα ότι πράγματι θα επέστρεφα σπίτι. Κοίταξα τη μαμά μου και είχαμε και οι δύο δάκρυα στα μάτια. Είμαι τόσο χαρούμενη που πάω σπίτι», λέει η ίδια.

Εκφράζει την ευγνωμοσύνη της σε όσους συνεισέφεραν στον έρανο για τα δικαστικά της έξοδα και σε όσους την υποστήριξαν.

«Είμαι αθώα και ο αγώνας θα συνεχιστεί για να καθαρίσω το όνομά μου», συμπληρώνει.

Αναφέρει επίσης, μεταξύ άλλων, ότι η όλη εμπειρία ήταν ένας «εφιάλτης» για την ίδια και τη μητέρα της και ότι τώρα θέλει απλώς να ξανασμίξει με τους φίλους και τους συγγενείς της, να απολαύσει «τον κρύο καιρό» της Αγγλίας, να φάει στο αγαπημένο της εστιατόριο και να ξαναβγάλει βόλτα τον σκύλο της.

Αναφερόμενη στον Κύπριο δικαστή που την καταδίκασε, η 19χρονη λέει ότι ένιωσε πως ήταν «πολύ επιθετικός και εκδικητικός» απέναντί της.

«Ήταν μισογύνης απέναντι σε εμένα και στη γυναικεία ομάδα υπεράσπισής μου. Μόλις που τους επιτρεπόταν να θέσουν ερωτήσεις, ενώ ο κατήγορος με είχε στο έδρανο εξέτασης επί έξι ώρες», προσθέτει.

Πηγή: ΚΥΠΕ