Αρχηγός Αστυνομίας: Ύψιστη τιμή η παράταση θητείας μου από τον ΠτΔ

Αρχηγός Αστυνομίας: Ύψιστη τιμή η παράταση θητείας μου από τον ΠτΔ

Δίνει παράταση στη θητεία του Αρχηγού Αστυνομίας ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Διβάστε την γραπτή δήλωση Αρχηγού Αστυνομίας κ. Κύπρου Μιχαηλίδη για την απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας για παράταση της θητείας του μέχρι την 30η Ιουνίου 2020:

«Η απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας να παρατείνει τη θητεία μου μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020, αποτελεί ύψιστη τιμή για μένα και επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης του ιδίου και της πολιτείας γενικότερα για το έργο που επιτελείται», αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο Αρχηγός της Αστυνομίας.

Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για το γεγονός αυτό, γιατί, όπως συμπλήρωσε, έχει αναλάβει τη συγκεκριμένη αποστολή σε μια δύσκολη περίοδο για την Αστυνομία με αυξημένες ευθύνες, υποχρεώσεις, πολλές προσδοκίες, αλλά και δικαιολογημένες απαιτήσεις από την κοινωνία.

«Μαζί με την υπόλοιπη Ηγεσία, από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων μου, έχω θέσει ως προτεραιότητα, την αποκατάσταση του κύρους της Αστυνομίας. Λάβαμε μέτρα για ανάκτηση της εμπιστοσύνης της κοινωνίας, αντιμετώπιση ελλείψεων και αδυναμιών και για ενίσχυση του καθημερινού έργου των μελών μας, ιδίως όσων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος. Παράλληλα, συνεχίζουμε την μεγάλη προσπάθεια για εκσυγχρονισμό της Αστυνομίας και τη σταθερή βελτίωση στην προσφορά των υπηρεσιών μας», αναφέρει.

Συμπλήρωσε ότι αναγνώρισαν λάθη, ελλείμματα και αδυναμίες και προσπάθησαν να βελτιώσουν τις προσφερόμενες υπηρεσίες. «Στον χρόνο που έχει μεσολαβήσει, ενήργησα με κριτήριο την αξιοκρατία και τη χρηστή διοίκηση, έχοντας ζητήσει από όλα τα μέλη μας να δείξουν απόλυτη προσήλωση στα καθήκοντά τους και να έχουν στο μυαλό τους, ότι η Αστυνομία κάθε στιγμή, κρίνεται και πρέπει να αποδεικνύει ότι προχωρά και βελτιώνεται μέσα από το επίπονο έργο μας. Στόχος όλων, είναι η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στον πολίτη, μέσα σε ένα ευνομούμενο κράτος δικαίου».

Επανέλαβε ταυτόχρονα ότι στηρίζει αμέριστα το έργο που επιτελούν τα μέλη της Αστυνομίας που στην συντριπτική τους πλειοψηφία, όπως σημείωσε, εργάζονται ευσυνείδητα και με επαγγελματισμό.

Ταυτόχρονα, συμπλήρωσε, αναγνωρίζει ότι χρειάζεται συνεχής προσπάθεια, όπως συνεχές και αδιάκοπο είναι το έργο μας για μια ασφαλέστερη κοινωνία, την καταπολέμηση του εγκλήματος και προστασία των πολιτών. «Συνεχίζω λοιπόν, με την ίδια αποφασιστικότητα και σε πνεύμα ομαδικότητας και συλλογικότητας με τη λοιπή Ηγεσία του Σώματος. Ευχαριστώ και πάλι τον εξοχότατο Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την εμπιστοσύνη που επιδεικνύει προς το πρόσωπό που, που βέβαια αντανακλά στην Αστυνομία ως σύνολο».

Επαναβεβαίωσε τη θέληση της Αστυνομίας να εργαστεί σκληρά ούτως ώστε να δώσει στους πολίτες το αίσθημα της ασφάλειας, της σιγουριάς, της εμπιστοσύνης και της δικαιοσύνης.