Αποκάλυψη- ΣΟΚ: Κύπριος αρχηγός Ελληνοκυπριακής «μαφίας» - Πού εμπλέκεται

Αποκάλυψη- ΣΟΚ: Κύπριος αρχηγός Ελληνοκυπριακής «μαφίας» - Πού εμπλέκεται

Συνεργασία της ελληνικής και της κυπριακής «μαφίας» για συμβόλαια θανάτου, λαθρεμπόριο ναρκωτικών και καυσίμων, ξέπλυμα χρήματος και άλλες εγκληματικές ενέργειες προκύπτουν από διαδοχικές έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στελέχη της μιλούν για μια άγνωστη «γέφυρα» του οργανωμένου εγκλήματος της Ελλάδας και της Κύπρου, μέσω και Βουλγαρίας, που φαίνεται να συνδέεται με δολοφονικές επιθέσεις και στις δύο χώρες, με τη διακίνηση πληρωμένων εκτελεστών και με άλλες μορφές παρανομίας. Με πρόσωπα και υποθέσεις που έχουν συσχετισθεί με πρώην κυβερνητικά στελέχη στην Κύπρο, με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και της Κυπριακής Αστυνομίας, με πρόσωπα που βρίσκονται σε προγράμματα προστασίας μαρτύρων αλλά εμφανίζονται ως… διπλωμάτες και με εκτελεστές που φαίνεται να ανταλλάσσονται ανάμεσα σε τρεις χώρες!

Η υπόθεση της διακίνησης λαθραίων καυσίμων

Το πλέον πρόσφατο δείγμα είναι η εξάρθρωση, στις 29 Νοεμβρίου 2019 από την Οικονομική Αστυνομία, κυκλώματος διακίνησης λαθραίων καυσίμων με την εμπλοκή συνολικά 72 ατόμων που πλαισίωναν τέσσερις υποομάδες με αποθήκες σε Κορωπί, Ασπρόπυργο και Μενίδι, όπου εντοπίστηκαν 24 τόνοι χημικών διαλυτών, φορτηγά, με την απώλεια των δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων να υπολογίζεται σε περίπου 2.500.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, που είναι στη διάθεση του «Βήματος», αρχηγός του κυκλώματος ήταν ένα 50χρονος Κύπριος ο οποίος το 2018 είχε συστήσει στη Βουλγαρία μεταφορική εταιρεία που είχε στην ιδιοκτησία της φορτηγά με τα οποία γινόταν η μεταφορά των χημικών διαλυτών. Ως μέλη του κυκλώματος εμφανίζονταν στενοί συγγενείς μελών της ελληνικής «μαφίας» των δυτικών προαστίων που έχει προχωρήσει την τελευταία 20ετία σε τουλάχιστον 20 εγκληματικές επιθέσεις, έχει συσχετισθεί με επιθέσεις εναντίον δικαστών, με απαγωγές επιχειρηματιών, με διασυνδέσεις με την ΕΛ.ΑΣ., με επαφές με ένοπλους αντεξουσιαστές, με τη δράση του οργανωμένου εγκλήματος στις φυλακές και με σωρεία λαθρεμπορικών ενεργειών.

Ομως ο 50χρονος που παρουσιάζεται από την ΕΛ.ΑΣ. ως αρχηγός του λαθρεμπορικού κυκλώματος που κατηύθυνε και τους συγγενείς των ηγετικών μελών της ελληνικής μαφίας, είχε κατηγορηθεί ότι είχε σημαντικό ρόλο στο πολυδιάστατο οργανωμένο έγκλημα της Μεγαλονήσου.

Το τρίγωνο Λάρνακας – Θεσσαλονίκης – Σόφιας

Ο 50χρονος κατηγορήθηκε ότι ήταν αυτός που τον Μάιο του 1997 προσπάθησε να σκοτώσει τον επιχειρηματία Αντώνη Φανιέρο στη Λάρνακα. Οι δράστες έριξαν συνολικά 32 σφαίρες με Καλάσνικοφ. Μία από αυτές εξοστρακίστηκε και τραυμάτισε τον Αντώνη Φανιέρο στον λαιμό. Αργότερα η Αστυνομία βρήκε το όπλο και τη μηχανή και συνέλαβε τον 50χρονο – που εμπλέκεται τώρα στην υπόθεση της μαφίας των καυσίμων – ο οποίος παραδέχθηκε ότι ήταν αυτός που οδηγούσε τη μηχανή.

Ο 50χρονος, που εμπλεκόταν στην απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Φανιέρου, φαίνεται να μπήκε σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, να έλαβε χρηματικό ποσό της τάξης των 150.000 ευρώ και να βρέθηκε – σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες που επικαλείται το ελλαδικό Βήμα – σε προξενείο στη Θεσσαλονίκη, έχοντας συνεχείς επαφές με Έλληνες, Κύπριους αλλά και Βούλγαρους ιδιώτες.

«Ακόμη του είχε αποδοθεί ηθική αυτουργία στην απόπειρα δολοφονίας του Αλέξη Μαυρομιχάλη ή «Αλεξούι» το 2004. Οι δύο πληρωμένοι εκτελεστές τού είχαν στήσει ενέδρα δύο διαδοχικές ημέρες, έξω από κατάστημα ελαστικών. Όμως τη δεύτερη φορά συνελήφθησαν από την αστυνομία και κατήγγειλαν τον 50χρονο ως τον άνθρωπο που τους είχε αναθέσει το συμβόλαιο θανάτου. Ακόμη τον Ιούνιο του 2018 είχε γίνει κατ’ οίκον έρευνα στο σπίτι του 50χρονου στη Λεμεσό και είχε ακολουθήσει έρευνα για του Βούλγαρους φρουρούς του. Με τον ίδιο να αρνείται κάθε σχέση με οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια. Ακόμη είχαν υπάρξει, το καλοκαίρι του 2018, ενδελεχείς έρευνες για τυχόν σχέση του με την εγκληματική δράση 30χρονου Ρωσοπόντιου που ήταν δραπέτης των φυλακών Αλικαρνασσού και για τον οποίο υπήρξαν έρευνες για συμμετοχή του σε εγκληματικές ενέργειες στην Ελλάδα και στην Κύπρο» σύμφωνα με τα όσα καταγράφονται στο ρεπορτάζ.

Οι μαζικές δολοφονίες στην Αγία Νάπα

Ο κύκλος των διασυνδέσεων ελληνικού και κυπριακού οργανωμένου εγκλήματος δεν σταματά εδώ γράφει το Βήμα, που κάνει εκτενή αναφορά στο πενταπλό φονικό της Αγίας Νάπας. Και αναφέρει ότι ως δράστες συνελήφθησαν δύο Ελληνες, 31 και 42 ετών, που είχαν επαφές με τον αντεξουσιαστικό χώρο και καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη. Ο 31χρονος (αρνήθηκε ότι είχε οποιαδήποτε συμμετοχή) είχε εξετασθεί για επιθέσεις ένοπλων οργανώσεων, όπως η Σέχτα Επαναστατών στην Ελλάδα, χωρίς καμία απολύτως επιβεβαίωση. Οι ελληνικές αρχές είχαν σειρά πληροφοριών ότι για το «συμβόλαιο θανάτου» σε βάρος του Καλοψιδιώτη είχε ενεργοποιηθεί η «μαφία των δυτικών προαστίων» στην Αθήνα, που φαίνεται να έχει ορισμένες σχέσεις και με την τωρινή υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων.

«Η επόμενη δολοφονική επίθεση σημειώθηκε τον Ιούνιο του 2014 με τον θάνατο του 77χρονου πατέρα του επιχειρηματία. Στις 23 Ιουνίου 2016, ακριβώς δηλαδή τέσσερα χρόνια μετά το πρώτο μακελειό, δολοφονήθηκε σε επίθεση σε κατάστημα της Αγίας Νάπας ο Φάνος Καλοψιδιώτης, ένας αξιωματικός της κυπριακής αστυνομίας που ήταν προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πληροφοριών, η σύζυγός του αλλά και ένας από τους δράστες, αλβανικής καταγωγής. Οι δολοφόνοι φέρεται να είχαν αναμειχθεί σε εγκληματικές ενέργειες στην Ελλάδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο 50χρονος που εμφανίζεται στην υπόθεση των καυσίμων έχει εξετασθεί αν ήταν και αυτός που «υπενοικίασε» τους προαναφερόμενους Αλβανούς εκτελεστές της δολοφονίας Κολοψιδιώτη. Ο τελευταίος θεωρείται ότι είχε στενό φίλο και τον Αλέξη Μαυρομιχάλη, ο οποίος επίσης φαίνεται να είχε στοχευθεί από την ίδια «συμμαχία» Ελλήνων και Κυπρίων ενόπλων» γράφει κατά λέξη το Βήμα, αναφέροντας ότι την ίδια στιγμή η ΕΛ.ΑΣ. συγκεντρώνει νέες πληροφορίες για ξέπλυμα χρήματος ελλήνων ποινικών μέσω εταιρειών στην Κύπρο και για διαρκείς μετακινήσεις τους στη Βουλγαρία. Παράλληλα μεγάλο ζητούμενο είναι αν από αυτό το σύστημα των «επαφών» μπορεί να προέρχεται και η δολοφονία – τον Νοέμβριο του 2018 – του Ελληνοαυστραλού Γιάννη Μακρή στη Βούλα, για την οποία συνελήφθησαν Βούλγαροι εκτελεστές, όπως και άλλα συμβόλαια θανάτου στην Ελλάδα.

Πηγή: Εφημερίδα Βήμα της Ελλάδος