Αποκάλυψη BBC για βιασμό τουρίστριας στην Αγία Νάπα

Αποκάλυψη BBC για βιασμό τουρίστριας στην Αγία Νάπα

Τον ισχυρισμό γυναίκας ότι πριν από δύο χρόνια έπεσε θύμα βιασμού ενώ βρισκόταν για διακοπές στην Αγία Νάπα δημοσιεύει το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC News.

Σύμφωνα με τις αναφορές της "Σόφη" (που δεν είναι το πραγματικό όνομα της γυναίκας) όταν επέστρεψε στη Σκωτία και ανέφερε στο γεγονός στις αρμόδιες Αρχές, αποθαρρύνθηκε από μέλος της Αστυνομίας να υποβάλει σχετική καταγγελία, καθώς της αναφέρθηκε ότι θα ήταν δύσκολο να εντοπιστεί ο φερόμενος δράστης.

Όπως δήλωσε στο BBC News η "Σόφη" o βιασμός συνέβη κατά τη διάρκεια ενός παραλιακού πάρτι στην Αγία Νάπα, όταν την προσέγγισε ένας άνδρας με τον οποίο ήπιαν μαζί ποτό.

Ακολουθώντας εξειδικευμένο θεραπευτικό πρόγραμμα, η γυναίκα κατάφερε να ανακαλέσει στη μνήμη της ότι ο βιασμός συνέβη εκτός του χώρου του πάρτι στο οποίο επικρατούσε "σεξουαλική ατμόσφαιρα"

"Άνδρες άγγιζαν το στήθος μου. Όλοι σχεδόν οι άνδρες θεωρούσαν ότι είχαν το δικαίωμα να αγγίζουν τις νεαρές γυναίκες. Είναι απλά η κουλτούρα εκεί και είναι κάτι που δεν είναι σωστό".

697bb32966c09b5f5cf747f2b71eed7b

Η "Σόφη" καταγγέλλει ότι στην Αγία Νάπα οδηγοί ταξί προσφέρουν δωρεάν διαδρομές σε γυναίκες προκειμένου να επισκεφτούν συγκεκριμένα νυχτερινά μαγαζιά.

"Μια φίλη μου δέχτηκε μια από αυτές τις δωρεάν διαδρομές και αμέσως μετά ο οδηγός εμφανίστηκε στη βίλα όπου διαμέναμε χωρίς καμία προειδοποίηση και μάλιστα άγγιξε το στήθος μου."

Η "Σόφη" ισχυρίζεται επίσης ότι δεν απευθύνθηκε στην κυπριακή Αστυνομία καθώς δεν ένιωθε άνετα, αφού δεν γνώριζε τους νόμους που διέπουν την κυπριακή δικαιοσύνη. Ενώ υποστηρίζει ότι ο μεγάλος αριθμός αντρών που είναι συγκεντρωμένος στην Αγία Νάπα την έκανε να αισθανθεί άβολα.