Στην Κύπρο ο Αμερικανός ΥΦΕΞ για την κατάργηση της βίζας

Στην Κύπρο ο Αμερικανός ΥΦΕΞ για την κατάργηση της βίζας

Επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει σήμερα ο Αμερικανός Υφυπουργός Εξωτερικών για προξενικές υποθέσεις, Καρλ Ριτς, ο οποίος θα έχει στις 12.00 κοινή συνάντηση με τους Υπουργούς Εξωτερικών, Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, με αντικείμενο την κατάργηση της θεώρησης εισόδου για Κύπριους, που επισκέπτονται για τουρισμό τις ΗΠΑ.

 Σύμφωνα με τον ΥΠΕΞ, Νίκο Χριστοδουλίδη, στόχος είναι να υπάρξει συμφωνία εντός του 2020.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΥΠΕΞ μιλώντας στο «Πρωινό Δρομολόγιο» του Τρίτου Προγράμματος του Ραδιοφώνου του ΡΙΚ ανέφερε ότι «θα έρθει απ’ τις ΗΠΑ εντός δεύτερου δεκαημέρου Ιανουαρίου ο αρμόδιος Υφυπουργός τις Αμερικανικής Κυβέρνησης με αποκλειστικό θέμα συζήτησης το θέμα της άρσης των θεωρήσεων εισόδου για κατόχους κυπριακών διαβατηρίων που ταξιδεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Σύμφωνα με τον Νίκο Χριστοδουλίδη πρόκειται για «ειδική επίσκεψη κατά τη διάρκεια της οποίας θα υπάρξουν συναντήσεις από κοινού μάλιστα, μπορώ να το αποκαλύψω, με τους ομολόγους μου Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, έτσι ώστε να δούμε πως προχωρούμε προς την επίτευξη αυτού του στόχου. Στόχος μας είναι εντός του 2020 να υπάρξουν εξελίξεις προς την κατεύθυνση που σας έχω περιγράψει».

Να σημειωθεί ότι π Πολιτικός συντάκτης Χρίστος Χαραλάμπους είχε αποκαλύψει ότι έρχεται στην Κύπρο ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για προξενικά θέματα, Καρλ Ρις.