Οι ταξιτζήδες σε ρόλο...τροχονόμων!

Οι ταξιτζήδες σε ρόλο...τροχονόμων!

Τα ταξί Λευκωσίας θα πληροφορούν το Τμήμα Τροχαίας για κακή χρήση οδικού δικτύου από οδηγούς.

Στην κατάρτιση, οργάνωση και ολοκλήρωση ενός εσωτερικού ενιαίου συστήματος επίβλεψης και παρακολούθησης για την κάκιστη χρήση του οδικού δικτύου από οδηγούς σε 24ωρη βάση, με στόχο τη διοχέτευση πληροφοριών προς το Τμήμα Τροχαίας, έχει προχωρήσει ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών και Οδηγών Αστικών Ταξί Λευκωσίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση, το σχέδιο περιλαμβάνει περίπου 1500 επαγγελματίες οδηγούς εν κίνηση οι οποίοι θα συλλέγουν και θα καταγράφουν συγκεκριμένες παραβάσεις του Κ.Ο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, μέσα σε ένα 24ωρο έχουν καταγραφεί πάνω από 356 καταγγελίες για το αδίκημα της υπέρβασης του ορίου ταχύτητας.

Όπως αναφέρει η Αστυνομία, «όταν καταγράφεις το τελευταίο 24ωρο πέραν των 356 καταγγελιών για το αδίκημα της υπέρβασης του ορίου ταχύτητας, δεν νομίζουμε να υπάρχει κάτι περισσότερο να ειπωθεί. Ούτε το άκουσμα για θανατηφόρα δυστυχήματα, ούτε ο χαμός νέων ανθρώπων, φαίνεται να συγκινεί κάποιους. Οι εκστρατείες της Αστυνομίας και οι τροχονομικοί έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά και σε παγκύπρια βάση με σκοπό την πρόληψη των οδικών συγκρούσεων, στοχεύοντας παράλληλα στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και στην δημιουργία ενός πιο ασφαλούς οδικού δικτύου».

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών και Οδηγών Αστικών Ταξί Λευκωσίας μέσα στα πλαίσια της υπόσχεσής του για συμπαράσταση και βοήθεια με όποιο πιθανό τρόπο προς το Τμήμα Τροχαίας Αρχηγείου με στόχο την μείωση των τροχαίων συγκρούσεων, ανακοινώνει:

Ότι έχει καταρτίσει, οργανώσει και ολοκληρώσει ένα εσωτερικό ενιαίο Σύστημα επίβλεψης και παρακολούθησης με στόχο τη συλλογή πληροφοριών που αφορά τη κάκιστη χρήση του οδικού δικτύου από όλους τους χρήστες με στόχο τη διοχέτευση αυτών των πληροφοριών προς το Τμήμα Τροχαίας Αρχηγείου επί 24ώρη βάση.

Το σχέδιο περιλαμβάνει περίπου 1500 επαγγελματίες οδηγούς εν κίνηση οι οποίοι θα συλλέγουν και θα καταγράφουν συγκεκριμένες παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. οι οποίες στατιστικά αποδεδειγμένα φέρουν πρωτίστως την ευθύνη για τις συγκρούσεις.

Οι πληροφορίες που θα συλλέγονται μέσω του κέντρου επιχειρήσεων του σχεδίου θα αξιολογούνται και ακολούθως θα διοχετεύονται με στοιχεία οχήματος, λεπτομέρειες, χρονοδιάγραμμα και τοποθεσία παράβασης, στο Τ.Τ.Α. για τις δέουσες νόμιμες ενέργειες που πρέπει να διενεργηθούν και όπου η εφόσον κριθεί αναγκαίο θα επισυνάπτεται με γραπτή καταγγελία παράβασης από μέρους του Συνδέσμου.

Οι παραβάσεις στις οποίες το σχέδιο θα αναφέρει μεταξύ άλλων θα είναι:

• Παράβαση κόκκινου σηματοδότη.
• Επικίνδυνη μη χρήση δείκτη πορείας του οχήματος.
• Παρεμπόδιση κυκλοφορίας (αλόγιστη αποκοπή τροχαίας κίνησης οχήματος).
• Αλόγιστη και επικίνδυνη υπερβολική ταχύτητα.
• Κάκιστη χρήση κινητού τηλεφώνου.
• Χρήση των όποιων ουσιών, π.χ. αλκοόλ.
• Γενικά επικίνδυνη οδήγηση.
• Παρεμπόδιση διέλευσης κυκλοφορίας σε ελεγχόμενα σημεία.

Πέραν των άνω, θα συλλέγονται και πληροφορίες αναφορικά με την κατάσταση του οδικού δικτύου, π.χ. καπάκια υπηρεσιών, λακκούβες, μη σωστή σηματοδότηση η πρέπουσα τροχαία σήμανση δρόμου, φθαρμένα σημεία τοποθέτησης εμποδίων ελεγχόμενης ταχύτητας (σαμαράκια), λανθασμένα τοποθετημένες πινακίδες τροχαίας κίνησης κ.α.π., και θα αναρτώνται με κάθε τρόπο και μέσω που διαθέτει στα ΜΜΕ, εδώ ο Σύνδεσμος επιθυμεί και τη συμμετοχή όλων των πολιτών και χρηστών του οδικού δικτύου λαμβάνοντας την ευθύνη να μεταφέρει όλες τις πληροφορίες που θα δέχεται στα αρμόδια όργανα, τοπικές η κρατικές αρχές η τμήματα και θα παρακολουθεί πιέζοντας την κάθε περίπτωση ξεχωριστά μέχρι να διορθωθεί.

Στόχος της όλης προσπάθειας του Συνδέσμου είναι έστω και μία ζωή να σωθεί, αξίζει, συνεχίζοντας την εκστρατεία οδικής ασφάλειας η οποία ξεκίνησε πριν πέντε χρόνια.

Θα εμπλακούν εννοείται και όλοι οι Επαγγελματικοί Σύνδεσμοι σε όλες τις επαρχίες.