Από ιατρικές εξετάσεις θα περνούν όσοι ταξιδεύουν από και προς την Κίνα

Από ιατρικές εξετάσεις θα περνούν όσοι ταξιδεύουν από και προς την Κίνα

Σε ιατρικές εξετάσεις θα υποβάλλονται όσοι επιβάτες ταξιδεύουν από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου και την Κίνα, σε μια προσπάθεια των αρμόδιων υπηρεσιών της Κυπριακής Δημοκρατίας να εντοπίσουν και να περιορίσουν ενδεχόμεμενο κρούσμα του κοροναϊού που έχει στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους και εξαπλώνεται ραγδαία ανά την υφήλιο.

Σε έκτακτη σύσκεψη στο αεροδρόμιο Λάρνακας με την συμμετοχή των Ιατρικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας, της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων, της διαχειρίστριας εταιρείας των κυπριακών αεροδρομίων Hermes Airports και αεροπορικών εταιρειών που μεταφέρουν επιβάτες από και προς την Κύπρο και την Κίνα με ενδιάμεσους σταθμούς, αποφασίστηκε η επιλεκτική παρακολούθηση ταξιδιωτών ως πρώτο μέτρο για αντιμετώπιση της επιδημίας.

Η Διευθύντρια των Ιατρικών Υπηρεσιών Ελισάβετ Κωνσταντίνου ανέφερε ότι αποφασίστηκε η ενημέρωση όσων εξασφαλίζουν βίζα για να ταξιδέψουν από και προς την Κύπρο και την Κίνα και εξέταση τους απο γιατρό, αμέσως μετά την άφιξη τους στα κυπριακά αεροδρόμια. Εξήγησε ότι κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκε να μην εγκατασταθούν θερμικές κάμερες λόγω του ότι αυτή την εποχή βρίσκονται σε έξαρση ο ιός της γρίπης και διάφορες άλλες εποχικές ιώσεις.

Διαβάστε επίσης: Σπάει την σιωπή της η 19χρονη Βρετανίδα: «Οι βιαστές ήταν σαν μια αγέλη λύκων»

Η κυρία Κωνσταντίνου επισήμανε ότι το Υπουργείο Υγείας έχει καταρτίσει ερωτηματολόγιο το οποίο θα διαμένετε στους ταξιδιώτες από και προς της Κύπρο και την Κίνα το οποίο περιλαμβάνει τα επιδημιολογικά στοιχεία του ταξιδιώτη, τις περιοχές που έχει επισκεφτεί και τα κλινικά σημεία που ενδεχομένως παρουσιάζει. 

Οι αρμόδιες Αρχές των αεροδρομίων θα δίνουν επίσης οδηγίες στους επιβάτες για  αυτοπαρακολούθηση για περιόδο δεκατεσσαρων ημερών μετά το ταξίδι τους στην Κίνα και εάν εντοπίσουν συμπτώματα, να επικοινωνούν με συγκεκριμένα σημεία.

Διαβάστε επίσης:

Άγριο έγκλημα στον Διόνυσο: Νεκρός 55χρονος με τρεις σφαίρες στο κεφάλι

Κόμπι Μπράιαντ: Ντοκουμέντο από το ελικόπτερο:«Πετάτε σε πολύ χαμηλό ύψος» - Η τελευταία επικοινωνία

ΠΗΓΗ alphanews.live