«Άρπαξαν» 92 εκατ. από λογαριασμούς κυπριακής εταιρείας- Συνελήφθη 42χρονος

«Άρπαξαν» 92 εκατ. από λογαριασμούς κυπριακής εταιρείας- Συνελήφθη 42χρονος

Το Γραφείο Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος Αρχηγείου, διερευνά τα αδικήματα της συνομωσίας προς καταδολίευση, της απάτης, της κλοπής από διευθυντές ή αξιωματούχους εταιριών και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, τα οποία διαπράχθηκαν σε βάρος Κυπριακής εταιρίας, μεταξύ των ετών 2011 – 2012, στην Κύπρο, στην Ουκρανία, στην Ελβετία και στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους.

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, πρόσωπα τα οποία έλεγχαν την εταιρία, προέβησαν σε διάφορες αγορές μετοχών. Από τις εξετάσεις, διαπιστώθηκε, ότι η πληρωμή από την εταιρία, έγινε με πολύ μεγαλύτερο τίμημα από την πραγματική αξία των περιουσιακών τους στοιχείων.

Με τον τρόπο αυτό, τα εν λόγω πρόσωπα κατάφεραν και αποξένωσαν (σε 7 περιπτώσεις) από τους λογαριασμούς της εταιρίας σε Κύπρο και Ελβετία, το συνολικό ποσό των 92 εκατομμύριων δολαρίων Αμερικής.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, η Αστυνομία προχώρησε στις 17/10/2019, στην έκδοση πέντε ενταλμάτων σύλληψης, ενώ στη συνέχεια εκδόθηκαν και αντίστοιχα Ευρωπαϊκά εντάλματα.

Βάσει του Ευρωπαϊκού εντάλματος, ένας εκ των υπόπτων, ηλικίας 42 ετών, συνελήφθη στις 17/01/2020 στη Βουδαπέστη και ακολούθως στις 29/01/2020 παραδόθηκε στις Κυπριακές Αρχές, όπου συνελήφθη βάσει του εθνικού εντάλματος σύλληψης.

Το ΓΔΟΕ Αρχηγείου συνεχίζει τις εξετάσεις.           

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbomb.com.cy

Διαβάστε επίσης:

«Άρπαξαν» 92 εκατ. από λογαριασμούς κυπριακής εταιρείας- Συνελήφθη 42χρονος

Πώς θα είναι ο καιρός μέχρι το Σαββατοκύριακο