Δεν βάζουν μυαλό οι Κύπριοι οδηγοί - 836 καταγγελίες σε οκτώ ώρες!

Δεν βάζουν μυαλό οι Κύπριοι οδηγοί - 836 καταγγελίες σε οκτώ ώρες!

Συνολικά 836 καταγγελίες, που αφορούν διάφορα αδικήματα, έγιναν μέσα σε οκτώ ώρες, κατά τη διάρκεια εκστρατείας της Τροχαίας, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου, στη πόλη και επαρχία Λάρνακας.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Υπεύθυνος Τροχαίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας Χάρης Χατζηγιασεμή, «στο πλαίσιο της εκστρατείας της Αστυνομίας για πρόληψη και μείωση των οδικών τροχαίων συγκρούσεων, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στην πόλη και επαρχία Λάρνακας, συντονισμένη επιχείρηση τροχαίου ελέγχου. Την επιχείρηση διεξήγαγε το Τμήμα Τροχαίας του Αρχηγείου Αστυνομίας σε συνεργασία με τον κλάδο Τροχαίας Λάρνακας».

Πρόσθεσε ότι «από τις 8 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα έγιναν συνολικά 836 καταγγελίες. Συγκεκριμένα 518 καταγγελίες αφορούσαν υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, 58 μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 56 τη χρήση κινητού τηλεφώνου και 4 καταγγελίες οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών. Επίσης τα έξυπνα αυτοκίνητα της Αστυνομίας που καταγράφουν παραβάσεις όπως άδεια κυκλοφορίας, ασφάλεια οχήματος, ΜΟΤ και διάφορα άλλα ποινικά αδικήματα, κατέγραψαν 119 καταγγελίες».

Ανέφερε πως κατά τη διάρκεια της εκστρατείας δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στις πέντε κατηγορίες πρόκλησης τροχαίων θανατηφόρων συγκρούσεων, δηλαδή χρήση ζώνη ασφαλείας, κινητού τηλεφώνου, αλκοόλ, ναρκωτικών ουσιών και ταχύτητα.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Χατζηγιασεμή είπε πως «ο λόγος της εκστρατείας είναι για ακόμα μια φορά η προσπάθεια της Αστυνομίας να μειώσει τα θανατηφόρα δυστυχήματα που δυστυχώς για τον πρώτο μήνα του 2020 ανήλθαν στα πέντε παγκύπρια, αριθμός πολύ ανησυχητικός. Η Δύναμη κάνει ό,τι μπορεί, ωστόσο επιτέλους οι οδηγοί χρειάζεται να αντιληφθούν ότι πρέπει και οι ίδιοι να προστατεύσουν τη δική τους ζωή αλλά και των συνανθρώπων τους».

Πηγή: ΚΥΠΕ