Χειροπέδες σε 38χρονο για την μαφιόζικη απόπειρα φόνου στην Αγία Νάπα

Χειροπέδες σε 38χρονο για την μαφιόζικη απόπειρα φόνου στην Αγία Νάπα

Η σύλληψη προέκυψε μετά από μαρτυρία - Θα μεταφερθεί στην Αμμόχωστο για ανάκριση

 

"Σε σχέση με την υπό διερεύνηση υπόθεση απόπειρας φόνου, που διαπράχθηκε στις 16/2/2020 στην Αγία Νάπα, η Αστυνομία, μετά από μαρτυρία που προέκυψε, προχώρησε πριν από λίγο, βάσει δικαστικού εντάλματος, στη σύλληψη 38χρονου" αναφέρει η αστυνομία στο twitter.

Η Αστυνομία προχώρησε γύρω στις τρείς το μεσημέρι στη σύλληψη 38χρονου, μετά από μαρτυρία που προέκυψε και βάσει δικαστικού εντάλματος.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται.

Όπως πληροφορείται η Cyprus Times πρόκειται για Ελληνοκύπριο,  ο οποίος συνελήφθη γύρω στις 15.00 στη Λάρνακα. Φαίνεται να είναι αυτός που καταγράφεται σε βίντεο να περνά από το σημείο της απόπειρας φόνου, λίγο πριν από τη διάπραξη.

Οι αρχές έχουν στα χέρια τους στοιχεία που τον συνδέουν με την υπόθεση. Οι έρευνες σε σχέση με την υπόθεση είναι εντατικές και δεν αποκλείεται σύντομα να προκύψουν περαιτέρω εξελίξεις, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο και νέας σύλληψης.

b6c62af30454980baccf4083cb2f752c

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται πως η απόπειρα φόνου εναντίον 53χρονου επιχειρηματία που διαπράχθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 16 Φεβρουαρίου 2020, σε πολυσύχναστη καφετέρια της Αγίας Νάπας. 

Στο σωστό... μέρος αλλά την λάθος στιγμή  βρέθηκαν οι τέσσερις τραυματίες της απόπειρας φόνου εναντίον 53χρονου επιχειρηματία.

Οι τρείς άντρες είναι συγχωριανοί και επισκέπττονταν συχνά την καφετέρια με τις οικογένειες και τους φίλους τους, καθώς διατηρούν φιλικές σχέσεις με τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης και έχουν δεσμούς εξ αίματος με εργαζόμενους στην καφετέρια. Το βράδυ του Σαββάτου είχαν "κλείσει" ενα ακόμη ραντεβού στο στέκι τους για να απολαύσουν το φαγητό και το ποτό τους, χωρίς να γνωρίζουν ότι θα γίνονταν στόχος ενός επίδοξου εκτελεστή και θα δέχονταν πυρά στα σώματα τους.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι τραυματίες βρίσκονταν στο δεύτερο τραπέζι αριστερά από την είσοδο της καφετέριας και στον εξωτερικό χώρο καπνιστών. Ο επιχειρηματίας και η παρέα του κάθονταν στο διπλανό πίσω τραπέζι και αποχώρησαν δέκα περίπου λεπτά πριν από την εμφάνιση του κουκουλοφόρου δράστη που άνοιξε πυρ με Καλάσνικοφ και έσπειρε τον τρόμο με εικοσιπέντε σφαίρες

Ο ένας από την παρέα μάλιστα, καθόταν απέναντι από τις γυάλινες προθήκες της καφετέριας και αντιλήφθηκε την παρουσία του δράστη, φωνάζοντας στους υπόλοιπους ότι είναι ένοπλος με αποτέλεσμα να δράσουν αστραπιαία και να πέσουν στο έδαφος.