Ενισχύονται οι έλεγχοι στα οδοφράγματα λόγω κοροναϊού

Ενισχύονται οι έλεγχοι στα οδοφράγματα λόγω κοροναϊού

Οι αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας αποφάσισαν ενίσχυση των ελέγχων στα οδοφράγματα με επιπλέον προσωπικό από την Αστυνομία, καθώς και κάποιους άλλους περιορισμούς σε αυτά, όπως δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, μετά το πέρας της διϋπουργικής σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εξωτερικών για το θέμα του κοροναϊού.

Ο κ. Ιωάννου, θα απασχολήσει μεγάλο μέρος της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου αύριο Τετάρτη, κάτι που ζήτησε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Ο Υπουργός Υγείας επεσήμανε πως κάποια άλλα μέτρα αξιολογούνται σε σχέση με τους ελέγχους, που θα γίνονται και τις επόμενες ημέρες εάν και εφόσον χρειαστεί θα γίνουν περαιτέρω ανακοινώσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Ιωάννου, κατά τη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των Υπουργών Εξωτερικών, Δικαιοσύνης, Υγείας, του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών και υπηρεσιακών παραγόντων, έγινε μια αξιολόγηση της κατάστασης μέχρι σήμερα, τόσο σε διεθνές επίπεδο, όσο και στην Κύπρο. Έχει γίνει μια αξιολόγηση των μέτρων που θα πάρουμε σε περίπτωση, που αυτό εξελιχθεί σε πανδημία, διότι οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο, ανέφερε ο Υπουργός Υγείας.

Σημείωσε επίσης πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ζήτησε όπως μεγάλο μέρος της αυριανής συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου αναλωθεί στην ενημέρωση του ιδίου του Προέδρου και των μελών του σώματος για το θέμα του κορωνοϊού.

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ