Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Που ήθελαν να πάνε.. στα καζίνα; Να βάλουν πιο φθηνή βενζίνη; Ντροπή τους»

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Που ήθελαν να πάνε.. στα καζίνα; Να βάλουν πιο φθηνή βενζίνη; Ντροπή τους»

Απαράδεκτη χαρακτήρισε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’ την στάση εκείνων που ήθελαν να μπουν χτες στα κατεχόμενα από το οδόφραγμα της Λήδρας και να συμπεριφερθούν απρεπώς στα όργανα της τάξεως.

Μιλώντας μετά το πέρας του εθνικού μνημοσύνου των ηρώων των κοινοτήτων Τάλας και Κισσόνεργας , Χρίστου Κκέλη, Μιλτιάδη Στυλιανού, Γεωργίου Μιχαήλ, και Χαράλαμπου Καραγιάννη που τελέστηκε το πρωί στον Ιερό Ναό της του Χριστού Γεννήσεως στην Τάλα, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ανέφερε πως “οι αστυνομικοί και οι στρατιώτες διατάχθηκαν από την κυβέρνηση, και όποιοι θα έμπαιναν στα κατεχόμενα ή έβγαιναν από τα κατεχόμενα, θα έπρεπε να ερευνηθούν, να εξεταστούν” και αυτό θα έπρεπε να το σεβαστούμε.

Πρέπει να αντιληφθούμε, είπε ο Μακαριώτατος, ότι εδώ υπάρχει κυβέρνηση , υπάρχουν νόμοι και δεν μπορεί ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει.

Συνεχάρη την Αστυνομία και τον στρατό που επέδειξαν αυτοσυγκράτηση, υπομονή και κάκισε αυτούς, όπως είπε, που επέδειξαν απρεπή συμπεριφορά.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου απηύθυνε έκκληση προς την κυβέρνηση να φανεί αυστηρή αλλά και η δικαιοσύνη να φανεί αυστηρή όταν θα τους παρουσιάσουν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Διερωτήθηκε δε, πού ήθελαν να παν οι αντιδρούντες. "Να πάνε στα καζίνα, να πάνε να βάλουν πιο φθηνή βενζίνη ή οτιδήποτε άλλο, ντροπή τους”, είπε.

ΠΗΓΗ ALPHA CYPRUS