Στο κελί για δυο μέρες ο 55χρονος που επιτέθηκε σε εθνοφρουρό

Στο κελί για δυο μέρες ο 55χρονος που επιτέθηκε σε εθνοφρουρό

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας οδηγήθηκε στις 10:00 το πρωί της Κυριακής, ο 55χρονος που επιτέθηκε σε στρατιώτη κατά τη διάρκεια εκδήλωσης διαμαρτυρίας στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας χθες το μεσημέρι.

Το δικαστήριο διέταξε τη διήμερη κράτησή του υπόπτου, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της επίθεσης, της παράνομης συνάθροισης και της οχλαγωγίας. Οι έρευνες των Αρχών για το περιστατικό βρίσκονται σε εξέλιξη. Μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί έξι καταθέσεις ενώ γίνονται προσπάθειες για τον εντοπισμό και άλλων προσώπων που ενδεχομένως να ενεπλάκησαν στο περιστατικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 55χρονος φέρεται να παραδέχθηκε ότι έσπρωξε τον εθνοφρουρό ωστόσο αρνείται ότι τον χτύπησε στο πρόσωπο. Αναφορικά με την κατάσταση υγείας του εθνοφρουρού, φέρει τραύμα στο δεξί ζυγωματικό και βρίσκεται με άδεια ασθενείας.

Υπενθυμίζεται ότι ο 55χρονος συνελήφθη χθες γύρω στις 21:00 το βράδυ για το αδίκημα της επίθεσης. Αφού ανακρίθηκε γραπτώς γύρω στα μεσάνυχτα επανασυνελήφθη βάσει νέου δικαστικού εντάλματος για το αδίκημα της παράνομης συνάθροισης και οχλαγωγίας.

ΠΗΓΗ ALPHA CYPRUS