«Δεν είμαι εγκληματίας - Ζητώ τα αυτονόητα για τα ανάπηρα παιδιά μου» λέει η μητέρα που συνελήφθη

«Δεν είμαι εγκληματίας - Ζητώ τα αυτονόητα για τα ανάπηρα παιδιά μου» λέει η μητέρα που συνελήφθη

Τον "Γολγοθά" που βιώνει με τον ανάπηρο γιο της που φοιτά στην πρώτη τάξη Δημοτικού Σχολείου, περιέγραψε στην εκπομπή "Με αγάπη Χριστιάνα" η μητέρα Χαρά Χριστοδούλου, η οποία συνελήφθη σήμερα από την Αστυνομία λόγω του ότι βρισκόταν στο σχολείο.

 Όπως είπε έχει έξι παιδιά εκ των οποίων δίδυμα, από τα οποία τα δύο ένα αγόρι και ένα κορίτσι αντιμετωπίζουν θέματα υγείας. Το αγόρι πάσχει από εγκεφαλική παράλυση και τετραπληγία, ενώ το κορίτσι πάσχει από εγκεφαλική παράλυση.

"Το αγόρι είναι καθηλωμένο στο καροτσάκι και δεν περπατά. Κάναμε τρείς φορές εγχείρηση και η τελευταία ήταν το καλοκαίρι. Έκανα όλα τα χαρτιά και τις επιστολές μου ότι το μωρό θα φοιτήσει στο σχολείο μετά την επέμβαση και ζήτησα η κοπέλα που είχε το κορίτσι μου να τη συνοδεύσει στο Δημοτικό και μια κοπέλα που να γνωρίζει κομπιούτερ για τον αγόρι μου. Από το νηπιαγωγείο να πάμε στο Δημοτικό, οι ανάγκες μεγαλώνουν, δεν ζητώ κάτι παράλογο για τα παιδιά μου."

Η κυρία Χριστοδούλου υποστήριξε ότι με την άφιξη του παιδιού από το εξωτερικό όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση, οι αρμόδιοι την ενημέρωσαν ότι θα υπάρχουν δύο συνοδοί για τρία παιδιά, γεγονός για το οποίο αντέδρασε.

"Ειδικά το αγόρι μου θέλει μια κοπέλα να είναι αποκλειστικά κοντά του, να είναι τα χέρια του, τα πόδια του. Εγώ τους είπα ότι δεν το δέχομαι, έκαμα ενστάσεις, όλα όσα χρειάζονται."

Η φοίτηση του αγοριού στο Δημοτικό Σχολείο άρχισε τον περασμένο Δεκέμβριο, καθότι πέρασε τους πρώτους μήνες της σχολικής χρονιάς αναρρώνοντας από την επέμβαση. Η κυρία Χριστοδούλου είπε ότι η εκπαίδευση του παιδιού ανατέθηκε σε δάσκαλο, ο οποίος μετέβαινε κατ΄οίκον για διδασκαλία.

"Όταν άρχισε το παιδί σχολείο, πήγαινα εγώ για να τον συνοδεύω. Η μια ηταν με το κορίτσι μου και η άλλη κοπέλα, με ένα άλλο παιδί που έχει άλλα θέματα και είναι δευτέρα τάξη. Μου είχαν πει ότι είναι εντάξει να πηγαίνω, αφού ήμουν συνεργάσιμη και βοηθούσα τους δασκάλους."

Σύμφωνα με την κυρία Χριστοδούλου πριν τρείς εβδομάδες, ο Διευθυντής του σχολείου και Επιθεωρήτρια Δημοτικής Εκπαίδευσης ενημέρωσαν την μητέρα ότι θα λαμβάνονταν περιοριστικά μέτρα εναντίον της και θα λάμβανε ειδοποίηση από την Αστυνομία, καθότι γονιός φέρεται να κατήγγειλε την μητέρα ότι δημιουργεί προβλήματα στο σχολείο.

"Εγώ τους απάντησα ότι αυτό που έκανα θα συνεχίσω να το κάνω για τα παιδιά μου. Και για την μόρφωση τους και για την ασφάλεια τους. Στον γιο μου εάν κάποιος δεν του δώσει το κομπιούτερ του, δεν θα γράψει και εάν δεν του δώσει κάποιος το φαγητό του δεν θα φάει. Στην τάξη έχει 21 παιδιά, πως μπορεί μια δασκάλα να βοηθήσει ένα παιδί και να αφήσει τα υπόλοιπα;"

Η κυρία Χριστοδούλου είπε ότι σήμερα μετέβη στο σχολείο και συνόδευσε τον γιο της στην τάξη, όταν ο Διευθυντής της κάλεσε στο γραφείο του και την ρώτησε ότι εάν θα αποχωρήσει. Τότε η μητέρα απάντησε αρνητικά και ο Διευθυντής την ενημέρωσε ότι θα ειδοποιούσε την Αστυνομία.

"Ήρθαν εκεί, με κάλεσε ο Διευθυντής στο γραφείο του που ήταν εκεί οι αστυνομικοί. Και αύριο στο σχολείο θα είμαι, θα έρχονται κάθε μέρα να με παίρνουν από το σχολείο με το αυτοκίνητο της Αστυνομίας για να μου κάνουν καταγγελία;"

Όπως είπε η σύλληψη της δεν έγινε μπροστά στα παιδιά και μεταφέρθηκε στο τμήμα όπου καταχωρήθηκε εναντίον της σχετική καταγγελία.

"Σαν να και είμαι ληστής, εγκληματίας. Γιατί; Επειδή ζητώ τα αυτονόητα για τα παιδιά μου; Επειδή ζητώ το καλύτερο για τα παιδιά μου;"

Η κυρία Χριστοδούλου είπε ότι γύρω στις 11:00 το πρωί, οι αστυνομικοί την συνόδευσαν στο σχολείο και ανέμεναν μέχρι την επιβίβαση στο αυτοκίνητο της και την αναχώρηση της από το σχολείο.

"Είναι στην πρώτη τάξη, στην πιο βασική. Εάν δεν υπάρχει κάποιος να ανυψώσει και να ενθαρρύνει αυτά τα παιδιά ότι μπορούν να κάνουν κάτι αφού δεν έχουν τα χέρια τους και τα πόδια τους, ποιος θα το κάνει;"

ΠΗΓΗ ALPHA CYPRUS