Συναγερμός στον Πρωταρά: Βάρκα με πάνω από 80 μετανάστες - Εξετάσεις για κοροναϊό

Συναγερμός στον Πρωταρά: Βάρκα με πάνω από 80 μετανάστες - Εξετάσεις για κοροναϊό

Σε πλήρη εγρήγορση βρίσκονται οι αρμόδιες Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας στο λιμανάκι του Golden Coast στο Πρωταρά, όπου αναμένεται η άφιξη του πλοιαρίου που εντοπίστηκε το μεσημέρι στα ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο μεταφέροντας ογδόντα και πλέον μετανάστες.

Υπουργείο Υγείας, Πολιτική Άμυνα. Τμήμα Αλλοδαπών και Μετανάστευσης και Αστυνομία έχουν λάβει ρητές οδηγίες να διενεργήσουν επισταμένους ελέγχους και εξετάσεις στους μετανάστες αναφορικά με ενδεχόμενο κρούσμα του θανατηφόρου κοροναϊού, με την άφιξη τους στις ακτές του Πρωταρά.

Σύμφωνα με το σχέδιο δράσης που τέθηκε σε εφαρμογή, νοσηλευτής θα επιβιβαστεί στο σκάφος και θα διενεργήσει ελέγχους για τη θερμοκρασία των επιβατών, ενώ θα κληθούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις εάν επισκέφτηκαν κάποια από τις χώρες υψηλού κινδύνου.

1

Η βάρκα δεκαπέντε μέτρων εντοπίστηκε από στίγμα στο παράκτιο σύστημα ραδιοεπισήμανσης της Λιμενικής Αστυνομίας στη Λεμεσό. Αμέσως σήμανε συναγερμός και στη θαλάσσια περιοχή του Κάβο Γκρέκο έσπευσε άκατος της Λιμενικής για παροχή βοήθειας. Αφού διαπίστωσε ότι στο σκάφος επέβαιναν μετανάστες, άρχισε η διαδικασία ρυμούλκησης στο λιμανάκι.