Επεισόδια στα οδοφράγματα - Αρχηγός Αστυνομίας: Θα ασκηθούν διώξεις

Επεισόδια στα οδοφράγματα - Αρχηγός Αστυνομίας: Θα ασκηθούν διώξεις

Ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Κύπρος Μιχαηλίδης, καταδικάζει απερίφραστα τα επεισόδια και την επίθεση που δέχθηκαν τα μέλη της Αστυνομίας σήμερα Σάββατο 7 Μαρτίου, 2020, από Τουρκοκύπριους διαδηλωτές και εκφράζει τη συμπαράσταση, τη συμπάθεια και τη λύπη του για τον τραυματισμό των πέντε συναδέλφων.

Η Αστυνομία Κύπρου είναι επιφορτισμένη με την τήρηση του νόμου και της τάξης και δεν θα επιτρέψει σε κανένα να παίρνει το νόμο στα χέρια του κτυπώντας και βρίζοντας αστυνομικούς που βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία.

Ως εκ τούτου, ο Αρχηγός Αστυνομίας έχει δώσει οδηγίες όπως εξεταστεί το όλο συμβάν και όπου εντοπιστεί η διάπραξη αδικημάτων από τον οποιονδήποτε, θα ασκηθούν ποινικές διώξεις.

Στο μεταξύ σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο Αστυνομικός Διευθυντής Λευκωσίας, Γιαννάκης Χαραλάμπους οι τραυματισμένοι είναι τελικά πέντε ενώ η υπόθεση διερευνάται από την Αστυνομία και «γίνονται προσπάθειες για ταυτοποίηση των προσώπων που ενεπλάκησαν στη βάση και των βίντεο που υπάρχουν».