Εκκενώθηκαν Γυναικολογική και Παιδιατρική Κλινική στο ΓΝ Αμμοχώστου

Εκκενώθηκαν Γυναικολογική και Παιδιατρική Κλινική στο ΓΝ Αμμοχώστου

Εκκενώθηκαν η Γυναικολογική και η Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου, το οποίο έχει ορισθεί ως νοσοκομείο αναφοράς σε περίπτωση επιδημίας ή πανδημίας, στις 8 το πρωί της Τετάρτης, μετά από απόφαση του Υπουργείου Υγείας και του ΟΚΥπΥ, εξασφαλίζοντας 28 συνολικά κλίνες για την περίπτωση που χρειασθεί να νοσηλευτεί κρούσμα κορωνοϊού.

Μιλώντας στο AlphaNewsLive ο Εκτελεστικός Διευθυντής ΟΚΥΠΥ Λάρνακας-Αμμοχώστου Γιώργος Καροτσάκης εξήγησε ότι πρόκειται για μια απόφαση που έλαβε το Υπουργείο μετά την άσκηση προσομοίωσης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο νοσηλευτήριο.

"Τελικά αποφασίσθηκε από το Υπουργείο Υγείας, δόθηκαν οδηγίες σε εμάς για να υλοποιήσουμε την πραγματική εκκένωση των συγκεκριμένων χώρων και απομόνωση ούτως ώστε ανά πάσα στιγμή να είμαστε σε θέση να φιλοξενήσουμε ασθενείς με κορωνοϊό."

Ερωτηθείς για τους λόγους για τους οποίους έγινε σε αυτή τη φάση η εκκένωση και των δύο τμημάτων είπε ότι αφορά θέμα ετοιμότητας.

"Οι ανάγκες είναι απρόβλεπτες και μπορεί να δημιουργηθούν άμεσα, συνεπώς είναι καλύτερα να γίνει η εκκένωση, να μεταφερθεί όλος ο απαραίτητος ιατρικός εξοπλισμός, η σωστή στελέχωση. Ανά πάσα στιγμή είμαστε σε θέση αυτή τη στιγμή να φιλοξενήσουμε οποιαδήποτε περιστατικά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει αύξηση των οποιονδήποτε περιστατικών."

 Η Γυναικολογική Κλινική διαθέτει 12 κλίνες και η Παιδιατρική 16.

"Αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμες 28 κλίνες έτοιμες, όταν και εφόσον χρειαστεί, να υλοποιηθεί η απόφαση, το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου και συγκεκριμένοι χώροι να είναι ως χώροι αναφοράς για τον κορωνοϊό."

Όσον αφορά τους ασθενείς που νοσηλεύονταν στη Γυναικολογική και Παιδιατρική Κλινική, ανέφερε ότι έχουν μεταφερθεί σε άλλους χώρους του Νοσοκομείου Αμμοχώστου και γίνονται διευθετήσεις για μεταφορά τους σε άλλα νοσοκομεία.

 Κληθείς να απαντήσει κατά πόσον επηρεάζονται χειρουργεία, είπε ότι δεν ακυρώθηκε μέχρι στιγμής κανένα χειρουργείο σε Λάρνακα και Αμμόχωστο, δεν απέκλεισε όμως το ενδεχόμενο να ακυρωθούν τις επόμενες ημέρες. Επεσήμανε δε ότι πέραν των δύο τμημάτων, το υπόλοιπο νοσοκομείο λειτουργεί κανονικά.

Σημειώνεται ότι έχουν ήδη επιλεγεί 30 νοσηλευτές οι οποίοι έχουν τύχει ενημέρωσης και εκπαίδευσης για τον τρόπο με τον οποίο θα εργαστούν σε περίπτωση που μεταφερθεί κρούσμα κορωνοϊού στο νοσοκομείο, ενώ ενήμεροι είναι και οι γιατροί.

 Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο άσκηση προσομοίωσης, για την περίπτωση που θα χρειαζόταν η εκκένωση των δύο τμημάτων, ώστε να μετατραπούν σε χώρους περίθαλψης ατόμων με κορωνοϊό. Μέσα σε λιγότερο από ένα 24ωρο, το σενάριο της άσκησης έγινε πραγματικότητα, παρόλο που σύμφωνα με την αρχική ενημέρωση, αυτό θα γινόταν μόνο στην περίπτωση που θα μεταφερόταν στο νοσοκομείο κρούσμα κορωνοϊού, καθώς δεν θα υπήρχαν διαθέσιμες κλίνες στα νοσοκομεία άλλων επαρχιών.

ΠΗΓΗ ALPHA