Κοροναϊός στα Κατεχόμενα: Τρία νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Κοροναϊός στα Κατεχόμενα: Τρία νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Τρία νέα κρούσματα κορωνοϊού στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο πρόκειται για άτομα που βρίσκονταν σε καραντίνα στο Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Με νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε στα πέντα.

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Συμπτώματα και μετάδοση - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Πόσο διαρκεί η επώαση

Τεστ κοροναϊού στην Κύπρο: Τι πρέπει να ξέρετε

Αυτό είναι το τηλέφωνο που πρέπει να καλέσετε σε περίπτωση ανάγκης

Το προφίλ των δέκα ασθενών στην Κύπρο

Πρόκειται για νεαρό Ελληνοκύπριο ο οποίος έφτασε από το Ηνωμένο Βασίλειο στις 8 Μαρτίου. Αφού εκδήλωσε συμπτώματα τις τελευταίες δύο ημέρες, επικοινώνησε με το τηλεφωνικό κέντρο 1420. Βρίσκεται προς το παρόν σε κατ` οίκον περιορισμό. 

Το δεύτερο κρούσμα ήταν νεαρός Ελληνοκύπριος ο οποίος έφτασε από το Μιλάνο, μετά από την εμφάνιση συμπτωμάτων επικοινώνησε με τις αρχές. Βρίσκεται επίσης σε κατ`οίκον περιορισμό.

Από το Ηνωμένο Βασίλειο έφτασαν δύο Ελληνοκύπριοι οι οποίοι εντοπίστηκαν με υψηλό πυρετό στο Αεροδρόμιο Λάρνακας. Αφού επιβεβαιώθηκαν ως θετικά κρούσματα νοσηλεύονται στο γενικό νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Ελληνοκύπριος, άντρας ο οποίος είχε επικοινωνήσει ο ίδιος με τις αρμόδιες Αρχές αφού εκδήλωσε πυρετό νοσηλεύεται επίσης στο γενικό νοσοκομείο Αμμοχώστου. Δύσκολο το έργο των αρχών για ιχνηλάτηση των επαφών τους, αφού σύμφωνα με πληροφορίες ο άντρας δεν είχε ταξιδέψει τις τελευταίες ημέρες στο εξωτερικό και ούτε έχει έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα. 

Σε κατ’ οίκον περιορισμό βρίσκεται γυναίκα από την Ελλάδα που διαμένει μόνιμα στην Κύπρο. Η γυναίκα είχε έρθει στο νησί από την Αθήνα και μετά από την εμφάνιση συμπτωμάτων επικοινώνησε η ίδια με τις αρμόδιες αρχές.

Ο 64χρονος ελληνοκύπριος γιατρός, ο οποίος έφτασε από το Ηνωμένο Βασίλειο. Ζήτησε από μόνος του να υποβληθεί σε εξετάσεις και βρίσκεται σε κατ` οίκον περιορισμό.

Ένα άτομο που νοσηλεύεται από χθες στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, και το οποίο είχε επιστρέψει από την Ιταλία και επικοινώνησε με τις αρμόδιες Αρχές αφού εκδήλωσε ήπια συμπτωματολογία. Θα μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Ένα άτομο που βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό, και το οποίο είχε εκδηλώσει ήπια συμπτωματολογία μετά την επιστροφή του από την Ελλάδα και επικοινώνησε με τις αρμόδιες Αρχές. Θα παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό

Ένα άτομο που βρίσκεται σε αυτό-περιορισμό, και το οποίο έφτασε από την Γερμανία, η οποία εμπίπτει στην Κατηγορία 2 που προβλέπει αυτό-περιορισμό. Το άτομο είναι ασυμπτωματικό και θα παραμείνει σε αυτό-περιορισμό.

Υποπτα κρούσματα

Σε συναγερμό τέθηκαν οι Αρχές στο αεροδρόμιο Λάρνακας, με πτήση που έφθασε από Βουκουρέστι για δύο ύποπτα κρούσματα κοροναϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ζευγάρι από τη Ρουμανία το οποίοι έφτασε χθες στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Κατά τον έλεγχο, ενημέρωσαν τις Αρχές ότι ταξίδεψαν πρόσφατα στην Ιταλία. Αμέσως ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο, λήφθηκαν δείγματα τα οποία στάλθηκαν στον Ινστιτούτο Γενετικής ώστε να διαπιστωθεί εάν είναι θετικοί στον ιό.

Μέχρι την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, το ζευγάρι μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.