Έκτακτη σύσκεψη για τα μέτρα στα αεροδρόμια

Έκτακτη σύσκεψη για τα μέτρα στα αεροδρόμια

Έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Συντονισμού "Ζήνων" στον χώρο του παλαιού αεροδρομίου Λάρνακας έχει συγκαλέσειο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος με τη συμμετοχή εκπροσώπων των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών και με σκοπό να αξιολογηθούν οι τρόποι εφαρμογής του διατάγματος για απαγόρευση εισόδου στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας όσων ταξιδιωτών δεν κατέχουν ιατρικό πιστοποιητικό από τις χώρες προέλευσης τους.

Ο Γιάννης Καρούσος μετέβη χθες βράδυ εκτάκτως στο αεροδρόμιο Λάρνακας ύστερα από τις διαμαρτυρίες και την ένταση που επικράτησε στα δύο αεροδρόμια από επιβάτες που δεν ήθελαν να επιστρέψουν στις χώρες από τις οποίες αναχώρησαν, επειδή δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν το ιατρικό πιστοποιητικό.


Απευθυνόμενος στους γονείς και συγγενείς φοιτητών αλλά και εργαζομένων, ο Υπουργός είπε πως «όλοι οι επιβάτες θα αποβιβαστούν από τα αεροσκάφη και θα πάνε σε απομόνωση, σύμφωνα με τις διαδικασίες του Υπουργείου Υγείας».

Ανέφερε ακόμα ότι «εξετάζουμε ό,τι μέτρα είναι δυνατόν να ληφθούν εναντίον της εταιρείας, ή εκείνων που έχουν επιτρέψει την επιβίβαση στους επιβάτες γιατί θεωρούμε ότι έχουν παραβεί αρκετούς Κανονισμούς, Νόμους και Διατάγματα. Θα τα εξετάσουμε αύριο με τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας για να πάρουμε τα μέτρα που πρέπει εναντίον της εταιρείας ή και όσων επέτρεψαν την επιβίβαση των ατόμων, αφού υπήρχε Νόταμ και δεν έπρεπε να επιβιβαστούν στα αεροσκάφη».