Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου: Εξιτήριο για δύο ασθενείς που νοσηλεύονταν με κορωνοϊό

Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου: Εξιτήριο για δύο ασθενείς που νοσηλεύονταν με κορωνοϊό

Εξιτήριο παίρνουν σήμερα δύο ασθενείς που νοσηλεύονταν με κορωνοϊό στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι ύστερα από διπλές εξετάσεις που διενεργήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι οι δύο ασθενείς είναι πλέον αρνητικοί στον κορωνοϊό και σήμερα θα λάβουν εξιτήριο και θα επιστρέψουν σπίτι τους.

Ο ένας από τους δύο ασθενείς είναι ηλικίας 70 ετών και σύμφωνα με τις επιβεβαιωτικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν χθες, έχει θεραπευτεί πλήρως.

Εν τω μεταξύ ένα ακόμα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρθηκε χθες βράδυ στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, με τον συνολικό αριθμό των ατόμων που διακομίσθηκαν χθες εκεί, να ανέρχεται στους πέντε.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο ασθενείς μεταφέρθηκαν από το Νοσοκομείο Πάφου και φαίνεται ότι προσβλήθηκαν από το κορωνοϊό ενδονοσοκομειακά, δηλαδή έλαβαν τον ιό από τον Βρετανό ασθενή που νοσηλευόταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ένα άτομο βρισκόταν σε αυτοπεριορισμό στο σπίτι του στη Λάρνακα, παρουσίασε συμπτώματα του ιού και ύστερα από τις απαραίτητες εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικός στον κορωνοϊό.

Η τέταρτη ασθενής που μεταφέρθηκε χθες είναι Ελληνοκύπρια ηλικίας 79 ετών, η οποία επέστρεψε από τη Βρετανία πριν δύο περίπου εβδομάδες και μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο στο Παραλίμνι, αφού παρουσίασε διαταραχές λόγω του διαβήτη από τον οποίον πάσχει.

Η γυναίκα υποβλήθηκε σε εξετάσεις, ωστόσο ο γιατρός της προληπτικά έκανε και αναλύσεις για κορωνοϊό και χθες βγήκαν θετικές.

Σε γραπτή ανακοίνωση του το ιδιωτικό νοσηλευτήριο αναφέρει ότι “τα εξωτερικά του ιατρεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι την Δευτέρα για προληπτικούς λόγους”.

Οι χώροι στους οποίους κινήθηκε η 79χρονη απομονώθηκαν και περίπου 20 άτομα, υποβλήθηκαν στους απαραίτητους ελέγχους. Από τα 20 άτομα λήφθηκαν δείγματα, τέθηκαν σε αυτοπεριορισμό και τα αποτελέσματα των εξετάσεων τους για κορωνοϊό, αναμένονται τις επόμενες ώρες.

Την ίδια ώρα, εξαιρετικά κρίσιμη είναι η κατάσταση της υγείας 70χρονου ασθενή που μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αναφοράς τις προηγούμενες μέρες από το Νοσοκομείο Πάφου. Ο 70χρονος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Πάφου σε διπλανή κλίνη από τον 65χρονο συμπατριώτη του.

Σημειώνεται ότι η κατάσταση της υγείας του 70χρονου ήταν εξαιρετικά κρίσιμη, λόγω βεβαρημένου ιατρικού ιστορικού, πριν ακόμα διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό.

Εν τω μεταξύ η ομάδα λοιμώξεων που λειτουργεί στον υπόγειο χώρο του Νοσοκομείου Αναφοράς, συνεχίζει να λαμβάνει καθημερινά δεκάδες δείγματα από άτομα που παραπέμπονται με ύποπτη συμπτωματολογία από το 1420.