ΟΥΝΦΙΚΥΠ: Σε απομόνωση 14 ημερών οι νέοι ειρηνευτές στην Κύπρο

ΟΥΝΦΙΚΥΠ: Σε απομόνωση 14 ημερών οι νέοι ειρηνευτές στην Κύπρο

Όλοι οι νέοι ειρηνευτές των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο θα περάσουν από μια περίοδο απομόνωσης 14 ημερών πριν αναλάβουν τα καθήκοντά τους στην αποστολή, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, Αλίμ Σιντίκ, αναφερόμενος στα μέτρα που λαμβάνει η ειρηνευτική δύναμη για πρόληψη της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ο κ. Σιντίκ ανέφερε πως “η ΟΥΝΦΙΚΥΠ συνεχίζει τις επιχειρήσεις της και οι ειρηνευτές μας συνεχίζουν τις περιπολίες τους στη νεκρή ζώνη και βρίσκονται σε επαφή με τις δυο πλευρές”, προσθέτοντας πως “η αποστολή έχει εντείνει τα μέτρα για προστασία των ειρηνευτών, για να διασφαλίσει τη συνέχιση των επιχειρήσεων των ΗΕ στην Κύπρο και για πρόληψη μιας πιθανής εξάπλωσης του COVID-19.”

“Σε ό,τι αφορά τους ένστολούς μας ειρηνευτές, όλο το νέο προσωπικό θα τεθεί σε μια περίοδο απομόνωσης 14 ημερών πριν την έναρξη των καθηκόντων τους στην αποστολή”, πρόσθεσε. Είπε επίσης πως έχουν δοθεί οδηγίες στο υπόλοιπο προσωπικό για τηλεργασία όπου είναι δυνατόν ,για ελαχιστοποίηση της πιθανότητας εξάπλωσης του ιού.

Σύμφωνα με τον κ. Σιντίκ, η αποστολή συνεχίζει να παρακολουθεί τις συμβουλές και την καθοδήγηση που δίνεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τα κεντρικά γραφεία των ΗΕ και τις τοπικές αρχές.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ είπε επίσης πως η αποστολή εξακολουθεί να κάνει κάθε προσπάθεια ώστε να διασφαλίσει πως συνεχίζονται οι ανθρωπιστικής φύσεως διανομές σε άτομα που ζουν στις κατεχόμενες περιοχές.
Ανέφερε εξάλλου πως “η αποστολή συνεργάζεται και με τις δυο πλευρές για να διασφαλίσει την αντιμετώπιση επειγόντων ιατρικών περιστατικών στον βαθμό που αυτό είναι δυνατόν σε αυτές τις δύσκολες στιγμές”.

“Συνεχίζουμε να είμαστε σε στενή επαφή με τις πλευρές, διευκολύνοντας την ανταλλαγή πληροφοριών καθώς η κατάσταση εξελίσσεται. Η ΟΥΝΦΙΚΥΠ και ολόκληρη η παρουσία των ΗΕ στην Κύπρο βρίσκονται σε πλήρη αλληλεγγύη με όλους τους Κυπρίους και όσους επηρεάζονται στο νησί και είναι έτοιμοι να βοηθήσουν κάνοντας το καλύτερο στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους”, κατέληξε.