Συνολικά 17 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς

Συνολικά 17 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς

Συνολικά 17 ασθενείς που νόσησαν με κορωνοϊό, νοσηλεύονται σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι στο Νοσοκομείο Αναφοράς νοσηλεύονται 17 ασθενείς, δύο εκ των οποίων στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Αναμένεται ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας θα υπάρξουν και νέες εισαγωγές, ο αριθμός των οποίων δεν έχει προς το παρόν καθοριστεί αφού, η μεταφορά τους στο Νοσοκομείο Αναφοράς, από άλλα Νοσοκομεία, εξαρτάται από την κατάσταση της υγείας τους.

Προν το παρόν δεν αναμένεται να δοθούν εξιτήρια, σε αντίθεση με τη χθεσινή μέρα κατά την οποία συνολικά πέντε ασθενείς αποθεραπεύτηκαν από τον κορωνοϊό και μεταφέρθηκαν στα σπίτια τους. Ολοι οι ασθενείς που αποθεραπεύονται από τον ιό παραμένουν στο σπίτι τους για αυτοπεριορισμό για 14 μέρες.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, σε περιορισμό τέθηκε το μέλος του προσωπικού της γυναικολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Αναφοράς που χθες επιβεβαιώθηκε ότι ασθένησε με κορωνοϊό και διερευνάται το ιστορικό του.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο άτομο δεν ασχολείτο με τη νοσηλεία επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού, ενώ λήφθηκαν δείγματα από δέκα περίπου πρόσωπα τα οποία εργάζονταν στην ίδια βάρδια μαζί του.

Τα δέκα πρόσωπα σταμάτησαν αμέσως να εργάζονται και τέθηκαν σε περιορισμό μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι εξετάσεις για κορωνοϊό από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής.

Πηγή: ΚΥΠΕ