Κορωνοϊός στην Κύπρο: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για ολικό lockdown τις ημέρες του Πάσχα

Κορωνοϊός στην Κύπρο: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για ολικό lockdown τις ημέρες του Πάσχα

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στο Προεδρικό σχετικά με την ανεύθυνη στάση της μειοψηφίας των πολιτών, που ωστόσο είναι ικανοί να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα, όσον αφορά την εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα. 

Σήμερα Δευτέρα (30/03), πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη της Διυπουργικής Επιτροπής για τον κορωνοϊό, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Σύμφωνα με τo ΣΙΓΜΑ, έγινε ανασκόπηση των δεδομένων ως έχουν, μετά και την παρέλευση του Σαββατοκύριακου, με κύριο θέμα συζήτησης τις περιπτώσεις πολιτών που δεν τηρούν τα μέτρα, κυρίως σε ό,τι αφορά τους αυτοπεριορισμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες εντός της μέρας αναμένονται ανακοινώσεις σχετικά με την καλύτερη στόχευση των περιοριστικών μέτρων στις μετακινήσεις.

Παράλληλα, την Κυβέρνηση απασχολεί έντονα η περίοδος του Πάσχα.

Oι Αρχές σκέφτονται ακόμη και το ενδεχόμενο ενός ολικού lockdown τις ημέρες του Πάσχα, ούτως ώστε να αποφευχθούν εντελώς οι συναθροίσεις.

Αναμένονται ανακοινώσεις

Στις 15:00 το μεσημέρι ο Υπουργός Υγείας αναμένεται να ανακοινώσει αυστηροποίηση των μέτρων, μετά και την ανυπακοή μερίδας πολιτών.

Τα μέτρα που θα ανακοινωθούν κινούνται σε τρεις πυλώνες. Όπως αναμένεται, θα ανακοινωθεί ο αυστηρότερος έλεγχος επιβεβαιωμένων είτε ύποπτων κρουσμάτων. Στο τραπέζι υπάρχει και η πρόταση για μεταφορά του σε ξενοδοχεία, ωστόσο επί του παρόντος αυτό δεν είναι εφικτό. Επιπλέον, αναμένεται να ανακοινωθεί ότι οι κατ΄ εξαίρεση μετακινήσεις θα περιοριστούν στη μια πλέον φορά ανά άτομα, καθώς έχει διαπιστωθεί κατάχρηση. Τέλος, αναμένεται να ανακοινωθεί η αύξηση του ποσού των προστίμων που επιβάλλονται σε όσους πολίτες δεν συμμορφώνονται με τις άδειες μετακίνησης.