Αρχιεπίσκοπος: Θα συνεχίσω να προσφέρω όσο θα έχω δυνάμεις

Αρχιεπίσκοπος: Θα συνεχίσω να προσφέρω όσο θα έχω δυνάμεις

Θα συνεχίσει να προσφέρει όσο θα έχει δυνάμεις, κι όσο ο Θεός το επιτρέψει, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, ο οποίος συμπλήρωσε 79 έτη ζωής

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εκκλησίας της Κύπρου, σήμερα με την τέλεση προηγιασμένης Θείας Λειτουργίας, στο Παρεκκλήσιο εντός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου επ’ ονόματι τού Απ. Βαρνάβα, συμπροσευχομένου του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου και των ενδημούντων στην Ιερά Αρχιεπισκοπή αρχιερέων και ιερομονάχων, εόρτασε ο Προκαθήμενος τής Εκκλησίας της Κύπρου, την 79η επέτειο της γεννήσεως του.

Μετά την οπισθάμβωνο ευχή, εψάλη ο Παρακλητικός Κανών στην Αγία Τριάδα, τον οποίο συνέγραψε ο Μητροπολίτης Ρόδου Κύριλλος για την λύτρωση τού κόσμου από την επιδημία του κορωνοϊού, ενώ στο τέλος ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου συγκινημένος ανέγνωσε αντίστοιχη ευχή.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στον ευρύχωρο προθάλαμο τής Ιεράς Αρχιεπισκοπής, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου απευθύνθηκε στους λιγοστούς παρευρισκόμενους υπαλλήλους τής Ιεράς Αρχιεπισκοπής λέγοντας ότι «θα συνεχίσω να προσφέρω όσο θα έχω δυνάμεις, κι όσο ο Θεός το επιτρέψει».

«Ευχαριστώ και δοξολογώ τον Θεό για όλα όσα μας χαρίζει. Εμείς θα κάνουμε το καθήκον μας και θα σταθούμε στην Εκκλησία ως υπηρέτες Χριστού και αν το έργο μας είναι σωστό ο Θεός θα το ευλογεί. θα συνεχίσουμε να βοηθούμε και πρέπει να βοηθούμε και δεν θα αδιαφορήσουμε για κανένα. Αυτό πιστεύω είναι το θέλημα τού Θεού», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι ευχήθηκαν στον Μακαριώτατο, ο οποίος προσέφερε σε όλους νηστίσιμο κέρασμα.